A TENERIFE

Detingut per abusos sexuals un exseleccionador nacional d'atletisme

Un esportista menor a qui entrenava ha denunciat Miguel Ángel Millán

 

  / FEDERACIÓ CANÀRIA D'ATLETISME

1
Es llegeix en minuts

La policia ha detingut a La Laguna (Tenerife) l'entrenador d'atletisme Miguel Ángel Millán Sagrera, exseleccionador nacional de proves combinades, per presumptes abusos sexuals comesos contra un esportista menor d'edat a qui preparava, segons han avançat el diari 'El País' i el 'Diario de Avisos'.

Millán Sagrera encara està arrestat en dependències policials, però està previst que les pròximes hores sigui posat a disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 de La Laguna.

El portaveu del Cos Nacional de Policia a Tenerife només confirma la detenció per càrrecs d'abusos sexuals, però declina revelar més detalls del cas, perquè el jutjat que s'encarrega d'aquest procediment ha declarat secretes les diligències.

No obstant, el 'Diario de Avisos' assegura aquest dijous que fins a cinc atletes han declarat sota jurament haver patit abusos sent menors d'edat per part de Millán Sagrera, un tècnic d'alt nivell, especialitzat en llançaments i proves combinades.

DURANT DOS ANYS

L'entrenador, ja retirat, va ser arrestat aquest dilluns per la denuncia d'un dels seus pupils, que va declarar haver sigut víctima d'abusos durant el 2011 i el 2012, quan tenia entre 14 i 15 anys.

Els testimonis de presumptes abusos recopilats per la policia en les seves indagacions sobre aquest cas procedeixen d'atletes de Tenerife, Múrcia i Barcelona, segons publica avui la premsa de l'illa.

Notícies relacionades

Fins a la seva jubilació, Millán Sagrera, que ha negat els càrrecs, estava considerat com un dels entrenadors més prestigiosos de la seva especialitat.

Al seu currículum hi figura haver sigut el preparador d'Antonio Peñalver quan l'atleta murcià va conquistar la medalla de plata en decatló als Jocs Olímpics de Barcelona del 1992