OPERACIÓ POLICIAL

Cau una organització que proveïa de marihuana associacions cannàbiques de Barcelona

Els Mossos han decomissat més de 500 quilos de droga preparada per a la venda i 40.000 euros en efectiu en dues cases de Matadepera

Els Mossos decomissen 500 quilos de marihuana a una xarxa que proveïa clubs cannàbics de l’àrea metropolitana de Barcelona. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una organització criminal especialitzada en el subministrament de marihuana en clubs cannàbics de l'àrea metropolitana de Barcelona. L'operatiu, que es va portar a terme el 4 de juliol en dues cases de Matadepera (Barcelona), ha permès decomissar 500 quilos d'aquesta droga ja preparada i empaquetada per a la venda a l'engròs.

En total, els agents van detenir cinc persones com a presumptes autores dels delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i tinença il·lícita d'armes. Després de declarar a la seu judicial, el jutge va decretar l'ingrés a la presó per al líder de l'organització i llibertat amb càrrecs per als quatre restants. La policia catalana dóna el grup per desmantellat però no descarta noves detencions els dies vinents.

Notícies relacionades

Alguns dels membres d'aquesta organització ja van ser detinguts a finals d'abril per agents dels Mossos que van desarticular una organització criminal especialitzada en robatoris violents en domicilis d'empresaris. Un grup estava relacionat amb almenys dos robatoris violents comesos a Granollers Sant Andreu de Llavaneres, a part dels delictes de pertinença a organització criminal, tinença il·lícita d'armes i blanqueig de capitals.

Fruit d'aquella investigació, la policia catalana va saber que l'organització criminal també es dedicava al cultiu i la venda de marihuana, de manera que van iniciar una segona fase de la investigació, tutelada pel Jutjat d'Instrucció número 4 de Mataró, que ara ha culminat amb la detenció d'aquestes cinc persones.