JUDICI A SANTIAGO

L'home de qui es van trobar restes de semen a la samarreta d'Asunta diu que mai va veure la nena

El testimoni ha assegurat per videoconferència que l'any del crim no va ser a Galícia

2
Es llegeix en minuts

Ramiro Cerón, un home resident a Madrid el perfil genètic del qual coincideix amb el de la taca de semen trobada a la samarreta que vestia Asunta el dia que va morir, el 21 de setembre del 2013, ha remarcat que "mai" va conèixer ni va veure aquesta "nena, ni els pares... ni ningú del seu entorn".

A la vuitena sessió del judici per aquesta mort violenta, aquest testimoni, que ha declarat aquest dijous per videoconferència des de la capital espanyola, ha insistit que l'únic que coneix sobre aquest cas és el que ha vist "a les notícies", i ha apuntat que aquell any, el 2013, ell no va ser a Galícia.

Cerón ha relatat el que va fer aquell dissabte de setembre, quan assegura que era a Madrid per recollir el seu vestit de nuvi, i va sopar en un restaurant amb la seva parella, la seva germana i alguns dels seus amics.

NOMBROSES CONTRADICCIONS

Pels advocats de Rosario Porto i Alfonso Basterra, els pares de la menor i únics imputats en el cas, aquest testimoni actual conté nombroses contradiccions en relació amb l'efectuat per Ramiro Cerón el desembre del 2013.

El testimoni ha argumentat que, com és lògic, no recordava amb exactitud el que va fer aquella tarda ja que va ser preguntat pels fets mesos després i va haver de "fer memòria", juntament amb la seva família, per precisar les dades.

Sobre una trucada rebuda al seu telèfon mòbil per part de la seva parella quan, suposadament, i segons la seva declaració, ell estava amb ella, el testimoni ha explicat que era habitual que la seva nòvia li donés "tocs" ja que el seu dispositiu mòbil "funcionava malament" i volien comprovar si "tenia senyal o donava apagat".

Al laboratori de la Guàrdia Civil de Madrid on es va analitzar la samarreta d'Asunta Basterra hi havia un preservatiu amb el semen d'aquest testimoni, vestigi relacionat amb una altra causa, una denúncia per presumpta agressió sexual, de manera que sempre es va atribuir el lligam amb el cas Asunta a un error.

Notícies relacionades

El president del tribunal, el magistrat Jorge Cid, ha cridat durant aquesta jornada l'atenció als advocats de la defensa i els ha exigit que no sotmetin el testimoni "com si fos un acusat", perquè l'Audiència Provincial de la Corunya va confirmar al seu dia la seva desimputació.

L'advocada Rosario Porto i el periodista Alfonso Basterra, interns des de fa més de dos anys al penal corunyès de Teixeiro, són els dos acusats de l'assassinat de la seva filla, a qui van adoptar quan no havia complert els 12 mesos de vida.