Es va negar al test d’alcoholèmia

Detingut un camioner ebri que circulava sense llums i fent esses per l’AP-7 a Girona

Van ser necessaris fins a cinc cotxes patrulla per aconseguir que el conductor seguís els Mossos fins a la sortida 6 de l’autopista

zentauroepp49612304 mossos200823121328

zentauroepp49612304 mossos200823121328 / MOSSOS D ESQUADRA

1
Es llegeix en minuts

Un camioner de 48 anys ha sigut detingut mentre conduïa per l’autopista AP-7, a l’altura de Viladasens (Girona). El conductor circulava sense els llums reglamentaris i fent esses, segons informen els Mossos d’Esquadra. L’home va donar positiu al test d’alcoholèmia.

Els fets es remunten a divendres passat, cap a les 21 hores, quan els Mossos situaven un vehicle que conduïa temeràriament pel municipi de Pontós (Alt Empordà). Finalment, els agents van localitzar el camió una mica més al sud, a la població de Viladasens, circulant tan a poc a poc que va arribar a aturar-se diverses vegades enmig de la via.

Mostrava símptomes d’embriaguesa

Van ser necessaris fins a cinc cotxes patrulla per aconseguir que el conductor seguís els Mossos fins a la sortida 6 de l’autopista, on es va demanar al conductor que baixés del vehicle.

Els agents van observar clars símptomes d’una intoxicació etílica, fins al punt que l’home tenia dificultats per mantenir-se dret. Davant les evidències, les patrulles presents van decidir realitzar-li la prova de detecció d’alcohol, una cosa a la qual el conductor, d’origen uzbek, s’hi va negar.

Els Mossos van detenir l’home com a presumpte autor de diversos delictes contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol, negar-se a sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia i posar en greu risc la circulació i la resta de conductors.

Notícies relacionades

A més, els agents van constatar que el conductor no havia respectat el descans obligatori i que havia estat al volant més hores de les permeses, que usualment són 9 hores diàries.

El detingut, sense antecedents, va passar a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia de Girona, que va decretar la llibertat a l’espera de judici.