OPERACIÓ CORAX

El ballarí Rafael Amargo, detingut per traficar amb metamfetamina, la droga de 'Breaking Bad'

La Policia Nacional s'ha apoderat de gairebé cent grams de meta, ketamina i èxtasi líquid en els registres efectuats

A més de l'artista, han sigut arrestats la seva parella i el seu representant Tots estan acusats de pertinença a grup criminal

amargo / periodico

2
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

El ballarí Rafael Amargo ha sigut detingut a Madrid per un presumpte delicte detràfic de droguesen l’operació Corax de la Policia Nacional. En concret, segons ha sabut EL PERIÓDICO, durant els registres realitzats a diversos domicilis, els agents han confiscat, d’acord amb una primera estimació,  gairebé cent grams de drogues. La major part, uns 60 grams, són de metamfetamina, també coneguda com a vidre o la droga de Breaking Bad, per la popular sèrie de televisió en què un professor de química amb problemes econòmics decideix cuinar droga en una caravana. La resta de substàncies trobades en la investigació són petites quantitats de ketamina, un anestèsic per a cavalls utilitzat com a potent estimulant, i també de GHB o èxtasi líquid.

La quantitat de metamfetamina confiscada duplica l’establerta pel Tribunal Suprem com «de notòria importància» a l’hora de valorar si fos procedent condemnar les persones implicades. En el cas de la metamfetamina, la quantitat s’estableix en 30 grams, la meitat de la confiscada en l’operació Corax.

Més cara que la cocaïna

Al costat d’Amargo, que es troba en un calabós de la comissaria del districte centre, a Madrid, han sigut arrestats la seva parella, el representant i productor de l’obra de teatre que el ballarí estrenava aquesta setmana i un amic de l’artista. Està previst que tots passin a disposició judicial el 3 de desembre. Els investigadors creuen que formaven part d’un grup criminal destinat al tràfic i venda de metamfetamina, droga que se sol fumar en pipa, que procedeix principalment de Mèxic (fa uns anys venia d’Alemanya) i que al carrer es ven a uns 80 euros el gram, més del doble del preu de la cocaïna. 

L’operació és el resultat de vuit mesos d’investigació de la policia, la Fiscalia Antidroga i el jutjat número 48 de Madrid, que instrueix el cas. Tot va començar quan uns agents van observar venda de droga en petites quantitats al centre de Madrid. Des d’aleshores van seguir el fil que els va acabar portant a Rafael Amargo.  En la investigació es van realitzar vigilàncies i intervencions telefòniques. Durant aquest temps. els agents van observar que el grup venia droga principalment als barris madrilenys de Chueca i Malasaña.

Notícies relacionades

Va ser batejada com a operació Corax després que els agents investiguessin l’activitat d’Amargo també a les xarxes socials i veiessin una foto seva en la qual apareix amb les ales d’aquest ocell i mascareta, cridant a la prudència. «No baixeu la guàrdia... Amb mascareta encara que tinguem ales per volar. Prevenir és curar. Mai se sap».

Estrena pendent

Rafael Amargo, de 45 anys, tenia previst estrenar aquest dijous la seva nova funció ‘Yerma’, basada en l’obra de Federico García Llorca, al teatre madrileny La Latina. El també coreògraf acumula fa més de 30 anys que treballa en el món de l’espectacle unint flamenc, ballet clàssic i dansa contemporània. Ha guanyat quatre premis Max de les Arts Escèniques, el premi Positano Leonide Massine de la Danza i el premi APDE (Associació de Professors de Dansa Espanyola i Flamenc d’Espanya).