Setena sentència en contra

L'estafador de l'amor, condemnat a dos anys més de presó

És la pena més alta imposada a Albert Cavallé, que va robar la targeta i el DNI a una de les seves víctimes mentre ella dormia al seu llit

Les 20 dones que el van denunciar demanen el seu ingrés a la presó. Té dues penes confirmades més pel Suprem que sumen un any i mig

1529494624219-1

1529494624219-1

3
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

Va actuar amb «un pla preconcebut», segons la sentència del jutjat penal 2 de Barcelona, que ha sigut confirmada per l’Audiència Provincial i a la qual ha accedit EL PERIÓDICO. Albert Cavallé, l’home barceloní de 38 anys conegut com a estafador de l’amor, ha sigut condemnat a dos anys de presó per un delicte continuat d’estafa, després de quedar-se amb 1.753 euros d’una dona catalana que va conèixer a través de la xarxa social de cites Badoo l’agost del 2017, amb la qual va quedar almenys una vegada a Sants i van arribar a passar la nit junts.

Cavallé va convèncer la víctima que  «li havien robat les targetes» de crèdit i necessitava diners en efectiu «perquè no tenia diners per menjar». Segons la resolució judicial, va començar demanant a la noia que li entregués 300 euros, assegurant-li que després «ell li faria una transferència per aquest import» i que la compensaria. Després que ella li donés els diners, Cavallé va arribar a mostrar a la dona un comprovant en el seu telèfon mòbil d’«una suposada transferència al seu favor per aquests 300 euros i 200 més, per la qual cosa ella va confiar en la seva veracitat».

Dues compres a Worten

Unes hores després, «fent servir la mateixa maquinació», Cavallé va aconseguir que la víctima li entregués 500 euros més, d’acord amb la sentència. Aquella mateixa nit, «sent a casa de l’acusat i mentre ella dormia, aquest li va sostreure la targeta de crèdit i el DNI» i «va efectuar amb la targeta de la dona dues compres per internet, de 450 i 503 euros, a l’establiment Worten,» dedicat a la venda de productes electrònics. L’endemà, Cavallé «es va citar amb la dona i li va fer entrega del seu DNI dient-li que l’havia deixat a casa seva».

Malgrat que en el judici Cavallé «no va oferir cap versió exculpatòria» i només va contestar a les preguntes del seu advocat, en una entrevista concedida a ‘La Vanguardia’ el mes passat va assegurar que els jutges l’estaven «exculpant judici rere judici» i va arribar a afirmar: «Em va doldre que (les denunciants) diguessin que robava mentre dormien o que feia pagaments amb les seves targetes, que estafava. Això van arribar a dir i res de tot això s’ha provat mai».

L’Audiència de Barcelona conclou que les proves documentals i la declaració de la víctima acrediten que Cavallé era conscient i tenia «voluntat permanent de cobrament il·lícit» quan va fer servir «successives accions cap al patrimoni de la víctima, persona de diferent sexe i amb la qual havia contactat per les xarxes socials, i va arribar a mantenir-hi relacions sexuals, amb un mateix o molt similar plantejament d’actuació».

Un «complot» de la seva exnòvia

El tribunal confirma així la condemna de dos anys imposada a l’estafador de l’amor, que ha sigut denunciat fins ara per més de 20 dones que relaten episodis similars. Cavallé sempre ha negat les acusacions d’estafa i va assegurar davant un jutge que totes aquestes demandes formen part d’un «complot» de la seva exnòvia contra ell. Però el cert és que no tots els denunciants de Cavallé són dones.

Segons ha sabut aquest diari, el jutjat penal 2 de Pamplona ha condemnat el barceloní a sis mesos de presó per un delicte d’estafa després que aquest vengués a un home una bicicleta de 800 euros a través de la pàgina web milanuncios.com i mai arribés a entregar el producte. L’Audiència de Navarra ha confirmat la sentència que declara culpable Cavallé, tot i que ha rebaixat la pena a tres mesos per un retard en la tramitació del procediment i després que l’acusat hagi tornat els diners a la víctima.

Va fingir ser inversor de bossa

Notícies relacionades

Contra Cavallé pesen, a més, almenys dues sentències fermes, confirmades pel Tribunal Suprem, que el condemnen a un any i mig de presó per estafar dues dones de Barcelona fingint ser inversor de borsa per aconseguir que elles li entreguessin els seus estalvis. Dos judicis dels quals el barceloní va assegurar públicament que havia sigut «absolt».

L’advocat d’algunes de les víctimes, Diego González Blesa, que no ha volgut fer declaracions a aquest diari, ha demanat el seu ingrés a la presó perquè comenci a complir les penes imposades. Les víctimes recorden al jutge que Cavallé ha sigut condemnat almenys set vegades per estafa, a Catalunya, Navarra i Galícia, i no ha abonat la responsabilitat civil dels procediments. Tenint en compte aquestes circumstàncies i «la perillositat criminal» de Cavallé, del qual les denunciants alerten que no té feina coneguda, que «viu des de fa anys de les estafes que va cometent» i que encara té «molts judicis pendents» per estafa o per apropiació indeguda, sol·liciten al jutjat que no li suspengui la pena i s’executin les condemnes. 

Temes:

Estafes