MOTIUS IDEOLÒGICS

Dos detinguts per una agressió ultra al metro de Barcelona el 17 d'octubre

Un jove va resultar ferit molt greu per un grup que tornava de la plaça Artós

undefined49511168 17 06 2019 cotxe dels mossos  barcelona sociedad catalu  a e190822181050

undefined49511168 17 06 2019 cotxe dels mossos barcelona sociedad catalu a e190822181050 / ARCHIVO

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones que formen part de col·lectius d’extrema dreta i faccions radicals de seguidors d’equips de futbol per l’agressió a un jove al metro de Barcelona per motius ideològics el 17 d’octubre. Els detinguts relacionats amb el cas auri se’ls atribueix un delicte de lesions greu amb agreujant d’odi.

Els fets van ocórrer el 17 d’octubre, quan un jove va patir una agressió que li va provocar un fort traumatisme cranioencefàlic i la ruptura de dues dents. Els autors de l’agressió van ser un grup de quatre nois i una noia que acabaven d’assistir a una manifestació ultra a la plaça Artós, mentre que la víctima havia participat en una altra de signe contrari.

Notícies relacionades

Es dona la circumstància que l’autor material de l’agressió es troba en aquests moments intern en règim tancat al Centre Penitenciari de Lledoners, on compleix pena per altres agressions. L’altre agressor va ser detingut a Cornellà del Llobregat.

La investigació continua oberta per identificar els altres tres autors. Moments abans de l’agressió el mateix grup havia increpat una noia d’origen àrab pels seus orígens, sense que en aquell cas es produís cap agressió física.