NOU CAS DE VIOLÈNCIA MASCLISTA

Detingut per matar la seva parella a Esplugues i fugir

La dona llogava una habitació amb el presumpte assassí en un pis compartit del barri de Can Vidalet

De nacionalitat espanyola i 51 anys, la víctima és la cinquena assassinada a Catalunya aquest 2020 i la segona en aquesta població del Baix Llobregat

whatsapp-image-2020-05-30-at-123809

whatsapp-image-2020-05-30-at-123809

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Aquest dissabte al migdia els Mossos d’Esquadra han arrestat un home per matar la seva parella sentimental a Esplugues de Llobregat i fugir. Els fets han tingut lloc durant la matinada i el sospitós s’ha localitzat a les dues del migdia. 

La víctima, una dona de nacionalitat espanyola i de 51 anys, és la cinquena que ha enterrat la violència masclista aquest 2020 a Catalunya. També en la segona víctima que causa aquesta xacra en la mateixa població. El 6 de gener, a Esplugues un home va matar la seva dona i la seva filla de 3 anys, un doble crim comès durant la nit de Reis que va inaugurar l’estadística negra de l’any. 

«Alguna cosa falla en la nostra societat quan la violència cap a les dones persisteix pel simple fet de ser dones», ha afirmat l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz. L’ajuntament farà un acte de dol a les set de la tarda davant l’edifici municipal, però demana als veïns que no hi acudeixin atès l’actual estat d’alarma. La dona era veïna de Viladecans i s’havia traslladat a viure amb la seva parella al domicili on ha acabat sent assassinada. L’alcalde d’aquest segon municipi, Carles Ruiz, també ha condemnat els fets i ha exigit que s’extremin les precaucions contra una violència de gènere que va segar dues vides a Viladecans el 2019. 

La víctima d’aquest dissabte residia en uns baixos del número 13 del carrer de la Menta, al barri de Can Vidalet, molt a prop de La Rambleta, un lloc que, segons els veïns, freqüentava. Havia llogat una habitació amb la seva parella en un pis compartit amb més llogaters. Un d’ells ha sigut qui trobat el cos de la dona al bany i ha trucat al 112. 

«A les set del matí això ja estava ple de policia», afirmaven els veïns, que hores després continuaven envoltant el portal del domicili del crim. Segons fonts policials, el principal sospitós és l’home amb qui compartia l’habitació, la seva parella sentimental. La hipòtesi que tenen els investigadors és que aquest l’hauria apunyalat durant una discussió. L’homicida després ha fugit amb metro, la parada de Can Vidalet és a pocs metres del lloc dels fets. Segons la Cadena Ser, ha llançat l’arma, un ganivet, per la claveguera. Finalment ha sigut arrestat al migdia. 

Agents de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud, acompanyats de la unitat científica, han passat diverses hores recollint proves a l’escena del crim. Al migdia, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha emès un comunicat confirmant la naturalesa masclista de l’homicidi i remarcant que l’autor material es troba en parador desconegut i està en cerca i captura. 

Crims a L’Escala i Santa Coloma

La d’Esplugues és la tercera dona morta violentament a Catalunya en els últims quatre dies. Dimecres, un home de 72 anys va matar la seva parella i després es va suïcidar a L’Escala (Alt Empordà). La dona, de 65 anys i de nacionalitat belga, va ser apunyalada i posteriorment tapada amb una cortina al jardí del domicili on residien. Després l’home es va suïcidar penjant-se d’un arbre. 

Notícies relacionades

Aquest divendres, els Bombers de la Generalitat van trobar el cadàver d’una dona en un pis de Santa Coloma de Gramenet on s’havia declarat un incendi. El fill de la morta, un home de 37 anys, va ser detingut al mateix immoble pels Mossos per la seva presumpta relació amb els fets. L’Ajuntament de Santa Coloma va emetre una nota «lamentant i condemnant l’assassinat» de la veïna, que va catalogar com a acte de violència masclista.

Amb el crim de L’Escala ja es comptabilitzaven 20 dones assassinades per les seves parelles o exparelles el 2020 a Espanya i 1.052 víctimes mortals des que va començar a registrar-se l’estadística, el 2003. La d’Esplugues és la cinquena dona assassinada per les seves parelles o exparelles a Catalunya des de començament d’any.