El PROBLEMA DE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

Un home mata la seva dona a l'Escala i se suïcida

L'agressor ha deixat una nota i ha cremat el cotxe de la parella abans de perpetrar el crim

escala / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un home de 72 anys ha matat la seva parella i després s’ha suïcidat a la localitat de l’Escala (Alt Empordà), on residien tots dos, segons han confirmat els Mossos d’Esquadra. Fonts de la investigació apunten a un cas de violència masclista ,del qual s’ha rebut avís aquest dimecres a les 7:00 h a través d’una trucada al telèfon d’emergències.

L’home era de nacionalitat espanyola, mentre que la dona, que ha mort apunyalada segons les primeres anàlisis, era belga, i tots dos residien en aquest municipi de la Costa Brava.

El cadàver de la víctima ha aparegut al jardí del domicili familiar tapat amb una cortina, mentre que l’homicida s’ha penjat en un arbre d’una parcel·la veïna.

Abans de suïcidar-se, l’home ha deixat una nota i, a prop de la casa, s’ha trobat cremat el cotxe de la dona.

Els Mossos de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) s’han fet càrrec de la causa per aclarir les circumstàncies concretes dels fets i la comitiva judicial s’ha personat en l’escena de l’homicidi a les 11:00 hores aproximadament.

19 dones assassinades des de començament d’any

En cas de confirmar-se que es tracta d’un crim masclista, s’elevaria a 19 el nombre de dones assassinades per les seves parelles o exparelles el 2020, i a 1.052 les víctimes mortals des que va començar a registrar-se l’estadística, el 2003.

Seria la tercera víctima mortal per violència masclista des que es va decretar l’estat d’alarma i la quarta dona assassinada per les seves parelles o exparelles a Catalunya des de començament d’any, la primera a Girona.

Notícies relacionades

Onze menors han quedat orfes com a conseqüència dels crims masclistes del 2020 i tan sols dues de les víctimes mortals d’aquest any havien denunciat el seu agressor.

A més, s’estan investigant dos casos més. El 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents, igual com el correu 016-online@mscbs.es.