DETENCIÓ A BADALONA

Una treballadora d'un hotel medicalitzat de Barcelona denuncia una agressió dels Mossos: «¿Tu ets doctora o ets una puta?»

La policia autonòmica assegura que la dona va ser arrestada per vulnerar el decret de confinament

agresion mossos / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una treballadorad’un hotel medicalitzat de Barcelona ha denunciat dos mossos d’esquadra per un delicte de detenció il·legal i un altre de lesions després de presumptament ser arrestada a Badalona quan tornava de la seva feina a l’Hotel Catalonia Plaza en ple confinament i ser agredida al llavi per un dels agents.

La denunciant, d’origen dominicà, ha presentat la denúncia davant del jutjat en funcions de guàrdia de Badalona i ha adjuntat el nombre de carnet professional dels dos agents de la policia autonòmica denunciats i presumptes autors dels fets.

Segons la denúncia, a què ha tingut accés Efe, els fets van ocórrer el dissabte 11 d’abril, quan la dona es trobava «gairebé» al portal del seu domicili i va arribar un cotxe dels Mossos d’Esquadra perquè «pel que sembla» s’estava produint un robatori en una vivenda a escassos metres.

La denunciant exposa que quan els agents policials la van veure li van preguntar què feia al carrer i, després d’explicar-los que «treballava per a la sanitat» i que venia de treballar, indicant-los que disposava del certificat d’empresa, li van proferir alguns insults com «¿tu ets doctora o ets una puta?».

Cop de puny a la cara

La dona va respondre amb un altre insult i després, segons la denúncia, els policies es van abalançar sobre ella i la van arrestar «amb gran violència», llançant-la a terra i amb un dels agents posant-li el genoll sobre el cap mentre ella estava «absolutament quieta» quan va ser retinguda.

La denunciant també exposa que, «alertats per la presència de veïns que increpaven la seva actuació», els mossos la van portar al vehicle policial i abans d’introduir-l’hi, un agent li va clavar un cop de puny a la cara que li va causar «una lesió al llavi». És per aquests fets que la dona ha denunciat els dos agents per delictes de detenció il·legal i lesions.

Detinguda per no respectar el confinament

Fonts dels mossos han assegurat que la dona va ser identificada al carrer per no respectar el decret de confinament quan es trobava conversant amb dues persones més sense mantenir les distàncies de seguretat.

Notícies relacionades

Després que s’hagi conegut l’episodi, del qual s’ha fet ressò SOS Racisme, Guanyem Badalona en Comú, que encapçala l’exalcaldessa Dolors Sabater, ha exigit a l’Ajuntament, així com al Departament d’Interior i al cos de Mossos que investigui el cas i que «assumeixin les responsabilitats» pertinents.

«Tenim motius per pensar que es tracta d’una agressió racista i sexista que no pot quedar impune i encara menys tractant-se d’agents de policia», ha sostingut la formació, que ha titllat els fets de «terribles i injustos».