MATXETS I GANIVETS

Els okupes que es van desafiar per matar-se... fins que va arribar l'Exèrcit | VÍDEO

Una gravació penjada a les xarxes socials va anunciar una baralla salvatge entre dos grups rivals en un edifici okupat de Santa Lucía de Tirajana (Gran Canària)

Ha sigut la primera intervenció de les Forces Armades per detenir persones armades i violentes durant l'estat d'alarma

canarias / periodico

2
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

Un grup de joves miren a la càmera desafiadorament. Mostren dos matxets i alguns s’han tret la samarreta. «¿Ara què, ‘mamahuevos’; ara què, ‘mamavergas’?, ¿On som els valents? Que surtin, vinga». Són dins d’un edifici okupat a Santa Lucía de Tirajana (Gran Canària). Així va començar la baralla entre dos grups rivals dimecres passat. La Policia local, la Guàrdia Civil i efectius de l’Exèrcit de Terra van haver d’acudir en ple estat d’alarma pel Coronavirus, per dissoldre la baralla multitudinària i detenir 15 dels participants, magribins i sud-americans, que, segons fonts policials, es disputaven el control de l’edifici okupa, al carrer Perojo, número 13.

Tots són homes, majors d’edat i coneguts al barri. Van ser els veïns que van alertar la policia del succés en un edifici abandonat. Els components del Regiment d’Infanteria Lleugera Canàries 50 de l’Exèrcit de Terra, que estaven controlant la zona, van ser els primers a arribar-hi en el que ha sigut la primera intervenció de les Forces Armades per detenir persones armades i violentes durant la crisi del Covid-19. S’hi van sumar agents de la Guàrdia Civil de Vecindario i de la Policia Local, que van requisar diversos matxets, ganivets i tisores als joves. 

Agent lesionat

Els bergants, que es van refugiar dins de l’edifici okupat per intentar esquivar els policies, van arribar a amenaçar els militars amb armes blanques i un d’ells va lesionar a la cara un agent, segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO. El seu arrest es va produir en ple carrer i va ser gravat en vídeo per diversos veïns, que, des de la seva finestra, contemplaven atònits com els agents treien de la motxilla d’un dels detinguts un matxet de grans dimensions, just abans que ordenessin al jove que s’ajagués a terra. 

En total, 15 detinguts per delictes de desobediència, atemptat contra l’autoritat i baralla tumultuària amb lesions. Tots ells van ser acusats d’usurpació de bé immoble per okupar un bloc de pisos. 

Treure el gos per robar

Notícies relacionades

La Guàrdia Civil, que es va fer càrrec de la investigació i va realitzar una inspecció ocular de la vivenda on habitaven els joves, va trobar dins gairebé mig centenar de bicicletes, algunes d’elles valorades en més de mil euros. També abundant material d’obra que havia sigut robat, segons va avançar el diari ‘La Provincia’. Els investigadors intenten esbrinar si els detinguts aprofitaven els moments en què sortien de casa a passejar els gossos per delinquir sense cridar l’atenció. De fet, una de les hipòtesis amb la qual treballen la policia i la Guàrdia Civil és que, a més de per aconseguir la gestió de l’edifici, la baralla s’originés després que un dels grups intentés apropiar-se de la mercaderia de l’altre. 

Els 15 detinguts van passar a disposició judicial, però finalment el jutjat de guàrdia de San Bartolomé de Tirajana, va ordenar la seva posada en llibertat. El motiu, segons van explicar fonts judicials a La Provincia, és que «traslladar investigats des de Vecindario fins a San Bartolomé de Tirajana suposava un risc major en les circumstàncies actuals per ordenar directament la mesura que amb tota seguretat s’anava a prendre al final, la llibertat provisional sense fiança».

Temes:

Coronavirus