MATRIMONI DE CAUDETE

Uns pares d'Albacete, a presó per la mort dels seus dos nadons

Els nens van morir amb any i mig de diferència, quan tots dos tenien quatre mesos, per fractures al crani i a les costelles

matrimonio-detenido-muerte-bebes

matrimonio-detenido-muerte-bebes

2
Es llegeix en minuts
Efe

Un matrimoni de Caudete (Albacete), G. R. T., de 28 anys, i A. M. G., de 27, estan a presó provisional des de començaments del mes de juliol per la mort dels seus dos nadons, uns esdeveniments que van passar amb més d’un any de diferència, però amb la circumstància que els dos van morir quan tenien quatre mesos d’edat, exactament 131 dies.

Fonts de la investigació han confirmat a Efe que la mort del primer fill es va produir el gener del 2018, a l’Hospital General d’Albacete, segons publica el diari ‘El Mundo’. Mentrestant, el segon nadó va morir el 29 de juny d’aquest any, al domicili familiar, on es trobava amb els pares, que van trucar als serveis d’emergència.

Segons les mateixes fonts, va anar a les 11.17 hores d’aquell dia quan el menor va ser atès pels serveis mèdics, que van certificar-ne la mort per mort sobtada. 

Els pares van atribuir la mort del primer nadó a una negligència mèdica, ja que suposadament el nen hauria mort després que se li subministrés una vacuna, si bé l’autòpsia va revelar que el petit tenia fracturat el crani.

Els seus progenitors no van poder donar una explicació convincent del que havia passat.

Investigació en curs

La Guàrdia Civil va obrir una investigació per provar d’aclarir aquesta mort i encara estava en curs quan va morir el segon fill. L’autòpsia va confirmar que tenia fractures a les costelles, segons les fonts de la investigació consultades per Efe.

Els dos progenitors van ser detinguts el 4 de juliol i el jutjat encarregat del cas va ordenar el seu ingrés a presó, de forma provisional, a la presó de La Torrecica, a Albacete.

Missatge a Facebook

Quan va morir el primer fill, la mare va publicar a Facebook una foto d’ell i un missatge en què indicava que “pagaran el que t’han fet”. El missatge continua publicat en el seu perfil de la coneguda xarxa social.

La parella està imputada per sengles delictes d’assassinat amb l’agreujant d’abús de superioritat, a més de dos delictes de lesions i dos delictes de maltractament en l’àmbit familiar, ja que les dues morts s’instrueixen en una mateixa causa, explica el Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa. 

Els pares del nadó figuraven al procediment com a investigats, imputats de manera provisional com a presumptes autors d’homicidi per imprudència, a l’espera dels resultats finals de l’autòpsia del nadó i dels resultats d’altres diligències d’investigació practicades en el seu moment i que estan en fase d’instrucció.

Notícies relacionades

A més, quan el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 d’Almansa va tenir coneixement del naixement del segon fill de la parella investigada, es va activar el protocol per a la protecció del menor i es va ordenar als serveis socials de Caudete un seguiment continuat i es van realitzar informes cada 15 dies, que eren favorables.

Aquestes mateixes fonts han indicat que, en aquestes circumstàncies, el 29 de juny de 2019 es va produir la mort del segon nadó al domicili familiar.