FOC ESPECTACULAR

Almenys un mort i tres ferits crítics en un incendi en una casa 'okupada' d'Eivissa

Sis persones més han resultat lesionades o afectades pel fum

b55e9c55-07f4-41d7-b341-d60ee4480230-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cadàver calcinat d’una persona, pel que sembla una dona –tot i que encara no ha sigut confirmat–, ha sigut trobat aquest dilluns entre la runa de l’edifici ‘okupat’ que s’ha incendiat al municipi d’Eivissa, succés en el qual han resultat ferides nou persones, tres en estat crític.

El foc, declarat a les 13.00 hores al barri d’Es Viver,  s’ha vist precedit per diverses explosions. Han resultat ferides lleu o afectades pel fum sis persones.

Les flames han provocat una columna de fum visible des de gairebé tots els punts de la ciutat. L’edifici, de tres plantes, estava en obres quan fa diversos anys va començar a ser habitat de forma irregular i en l’actualitat vivien en ell unes 80 persones. Més de la meitat eren fora en el moment del sinistre.

De 32, 40 i 42 anys

Els ferits crítics són tres homes de nacionalitat marroquina: un de 32 anys que s’ha precipitat des d’un tercer pis, amb cremades i problemes respiratoris i inhalació de fum; un altre de 40 anys, també amb dificultats per respirar per inhalació de fum i cremades greus, i un altre de 42 anys, per cremades i símptomes similars per inhalació de fum, segons ha informat l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera.

Notícies relacionades

Tots tres han ingressat a l’UCI, i el que pateix cremades greus serà traslladat a la Unitat de Cremats de l’hospital de la Fe de València.

Nou ferits hospitalitzats

En total, han sigut nou els ferits derivats a l’hospital. Als tres homes en estat crític s’afegeixen una dona espanyola de 52 anys, dues dones marroquines, de 32 i 56 anys, amb atacs d’ansietat, que estan en observació, i un altre home marroquí de 50 anys ingressat amb un traumatisme de genoll.