JUGADOR PROFESSIONAL DE BÀSQUET

La casa de Girona on un presumpte estafador podria tenir amagat el seu botí de 600.000 euros

Demanen registrar la vivenda, a Cervià de Ter, que va ser ocupada per l'exjugador de la lliga ACB Aitor Zárate, a qui desenes d'afectats reclamen els seus diners

Després de la seva marxa, la propietària hi va trobar una màquina de comptar bitllets, una altra d'envasar al buit i més de 20 telèfons mòbils

zentauroepp47255505 la casa de aitor zarate en cervi de ter190307120915 / Joan Castro ICONNA

zentauroepp47255505 la casa de aitor zarate en cervi de ter190307120915
zentauroepp47255135 aitor zarate190307104405

/

2
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

L’acusen de fugir amb els diners de centenars d’inversors de tot Espanya que va convèncer que li entreguessin els seus estalvis per a unes suposades operacions financeres que, pel que sembla, mai va realitzar. Ara una nova pista apunta que Aitor Zárate, exjugador professional de la lliga ACB de bàsquet, autoproclamat guru de les finances després de retirar-se de les pistes, podria haver amagat el seu botí en una casa de Cervià de Ter (Girona), abans de marxar, segons ha pogut saber en primícia EL PERIÓDICO. 

L’exjugador professional de bàsquet Aitor Zárate, a qui acusen d’estafa. / EFE

La vivenda, de dues plantes i ubicada en una finca de 1.920 metres quadrats amb jardí, va ser llogada pel presumpte estafador el 2010 a una dona de la localitat a qui va pagar "de manera avançada i en efectiu 270.000 euros" en dos terminis per ocupar la casa per un període de deu anys, segons acaben de denunciar tres dels afectats de Zárate, que han presentat una querella contra ell reclamant-li 586.000 euros. Però Zárate va marxar de l’immoble molt abans que s’extingís el contracte.

D’acord amb el testimoni de la propietària, el setembre del 2016, coincidint amb la data que alguns dels inversors van començar a sospitar de la seva presumpta estafa i a reclamar els seus diners, Zárate va enviar un burofax a la seva propietària, demanant-li la "resolució anticipada del contracte" i reclamant que li tornés "163.500 euros en metàl·lic de les rendes no consumides". 

En parador desconegut

Quan la propietària de l’immoble va accedir a casa seva, va trobar "una màquina de comptar bitllets, una altra d’envasar al buit i una caixa amb més de vint telèfons mòbils nous i tots del mateix model", segons han denunciat els tres afectats, representats per José Antonio Tuero, de Chávarri Abogados, al jutjat d’instrucció 2 de Vitòria aquest dijous. La troballa va sorprendre la dona, però no hi va donar cap importància fins que Zárate, en parador desconegut des de fa mesos, a l’assabentar-se que ella s’havia instal·lat allà, va iniciar tràmits judicials per intentar "recuperar la possessió de la casa".

Zárate ha de recuperar la casa aquest divendres. Els estafats demanen al jutge que ho impedeixi davant de la sospita que té els diners "enterrats" allà

Notícies relacionades

El jutjat número 2 de Girona li ha donat la raó i Zárate ha d’ocupar la vivenda aquest divendres, 8 de març. Però el desnonament podria ser paralitzat pel jutge. Els denunciants han demanat al jutjat número 2 de Vitòria que ordeni el registre de la finca davant de la sospita que l’exjugador del Baskonia pugui tenir els diners presumptament estafats (o una part) "enterrats o emparedats" a la casa: "No s’escaparà a la perspicàcia de l’instructor que la màquina de comptar bitllets i d’envasar al buit no tenen cap altra finalitat que emmagatzemar per a la seva posterior ocultació tots els diners en efectiu estafats i que és objecte del delicte, ocultació que sospitem fundadament que s’ha dut a terme a l’immoble situat a Cervià de Ter", assenyala l’escrit.

Els denunciants traslladen al jutge la seva sorpresa al saber que "el querellat, Zárate, vulgui ara, malgrat ser en parador desconegut, recuperar tant sí com no la possessió de l’immoble, exercitant accions penals i civils, després d’haver abandonat motu proprio la casa", un interès que, segons el seu parer, respon a què podria tenir una cosa de valor per recuperar dins de la propietat, ja que, si no, "¿A què obeeix tant d’interès a recuperar la possessió d’una casa quan s’està fugit de la justícia?", conclou l’escrit presentat al jutge.