NOU CRIM MASCLISTA

Un home mata la seva mare i la seva esposa a Saragossa i se suïcida

La parella de l'homicida tenia 68 anys i la mare, 92

zentauroepp44891245 graf5334  pamplona  03 09 2018   la plaza del castillo de pa180906110736

zentauroepp44891245 graf5334 pamplona 03 09 2018 la plaza del castillo de pa180906110736 / Villar Lopez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un home de 67 anys ha assassinat aquest dijous a Saragossa, amb evidents signes de violència, la seva dona, Dolores M. de 68 anys, al mateix domicili, i  la seva mare, M. M. G. de 92, a la vivenda d’ella, i posteriorment s’ha suïcidat.

La policia ha rebut cap a les vuit del matí un avís a través del 112 en el qual s’informava que un home s’havia precipitat al carrer, albarri de Casablanca.

L’home ha mort poc després de l’arribada dels serveis sanitaris, després de ser atès al lloc en el qual ha sigut trobat després de precipitar-se des del seu domicili.

Ferides d’arma blanca

A l’accedir a la vivenda des de la qual s’havia produït la caiguda, els agents han trobat el cos sense vida de la seva esposa, Dolores M. amb ferides greusd’arma blanca. La dona, segons ha informat en roda de premsa la delegada del Govern, Carmen Sánchez, tenia pel que sembla una malaltia degenerativa.

Posteriorment, i després de la compareixença davant dels mitjans de la Delegada del Govern, la Policia Nacional ha trobat al seu domicili del districte Centre de Saragossa el cadàver de la mare de l’homicida.

Va deixar una nota

L’home havia deixat una nota abans de precipitar-se des de la seva vivenda al carrer, en què detallava les dues morts, tot i que no s’han facilitat més dades del contingut de la missiva.

Dolores M. i el seu marit eren metges jubilats i no constava cap denúncia prèvia per violència de gènere.

Amb el doble assassinat de la mare i la dona de l’assassí, el nombre de víctimes mortals en mans de les seves parelles o exparelles des de començament d’any ascendeix a 31 (n’hi ha un més en investigació) i es tracta del segon cas registrat a l’Aragó el 2018.

La delegada del Govern ha recordat que ja són 954 les dones mortes a Espanya des del 2003 i ha reiterat que no hi ha cap altra opció que anar "tots a una" per mostrar als assassins que "estan sols" i que els veïns i institucions els donen "l’esquena".

D’altra banda, els diputats de les Corts d’Aragó, els regidors de l’Ajuntament de Saragossa, els diputats de la DPZ, i Justícia d’Aragó, juntament amb el personal de totes aquestes institucions i d’associacions que s’han sumat a les diferents concentracions, han guardat un minut de silenci en repulsa per l’assassinat de les dues dones avui a Saragossa.

Actes de repulsa

Notícies relacionades

En el cas de les Corts d’Aragó, la presidenta del parlament aragonès, Violeta Barba, ha fet una aturada en la sessió plenària que se celebra entre avui i demà per condemnar aquest crim masclista.

L’alcalde de Saragossa, Pedro Santisteve, després del minut de silenci que s’ha guardat a les portes de l’ajuntament, ha apostat per recompondre la situació amb l’educació i portar la "igualtat de gènere més enllà de la xerrameca formal, això vol dir amb un esforç seriós de totes les institucions i tot l’aparell educatiu" per provar de frenar la xacra dels assassinats masclistes.