TOTES TRES EN ZONES DE LA COSTA

Tres dones desaparegudes en 18 dies a Astúries

Els investigadors mantenen obertes "totes les hipòtesis" encara que no han trobat cap connexió entre els tres casos

Tres dones desaparegudes a Astúries / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional investiguen la desaparició de tres dones a Astúries en tot just 18 dies. Els investigadors mantenen obertes "totes les hipòtesis" al voltant d'aquests tres casos, que aparentment no tenen connexió entre si, encara que presenten algunes coincidències: totes tres ronden els 40 anys, van desaparèixer en zones de costa (a Navia, Castrillón i Gijón) i els seus respectius cotxes van ser trobats ben aparcats.

La primera dona a desaparèixer va ser Paz Fernández, de Gijón de 43 anys, de la qual es va perdre la pista a Navia el 13 de febrer passat i el vehicle de la qual va ser localitzat al costat de l'hospital de Jarrio.

Unes dues setmanes després, dijous, 1 de març, a la nit, Lorena Torre, de 40 anys, va desaparèixer a Gijón. El seu cotxe va aparèixer aparcat a les proximitats de la platja del Rinconín amb totes les seves pertinences. Portava un anorac verd de plomes, pantalons texans i botes.

Anant cap a la feina

Un dia després es va produir a Avilés la desaparició de Concepción Barbeira, un cop havia sortit de casa a San Adriano (Castrillón) per dirigir-se a la feina a l'hospital San Agustín d'Avilés, al qual no va arribar a incorporar-se. El seu vehicle va ser localitzat amb les portes obertes, les claus al contacte i la bossa a l'interior a la localitat de Santa María del Mar, a Castrillón.

Notícies relacionades

La Delegació del Govern a Astúries ha informat que "no s'ha trobat fins ara cap indici que permeti relacionar les tres dones entre elles o que faci sospitar que les seves desaparicions hagin sigut forçades i no voluntàries". Tant la Guàrdia Civil com la Policia continuen "intensament" amb les investigacions, ha afegit en un comunicat.

"Entenem que [les desaparicions] no són provocades per l'actuació d'un grup de delinqüents i que per això, de cap manera, no han de ser motiu d'alarma", afirma la Delegació del Govern a Astúries, que ha volgut "traslladar tranquil·litat" a la població, "especialment a les dones".