El pare d'una menor desapareguda: "Sé que l'assassí o els assassins de la meva filla són a Palma"

El pare de Malén Zoe Ortiz denuncia les traves per a la investigació

malen-zoe-ortiz

malen-zoe-ortiz

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Alejandro Ortiz, el pare de Malén Zoe Ortiz, desapareguda el desembre del 2013 a Magaluf amb 15 anys, ha publicat aquest dimecres un vídeo a Facebook en què dona per morta la seva filla i assegura que els seus "assassins" són a Palma i que "algú sap el que va passar".

"Sé que l'assassí o els assassins de la meva filla són a Palma i algú sap el que va passar", ha declarat en el vídeo, publicat després de saber la "terrible notícia" de l'assassinat de Diana Quer.

En el vídeo, Ortiz expressa el seu condol a la família de Diana Quer, "a la seva germana, als seus pares i a totes les persones que la estimaven".

Respecte al cas de la noia madrilenya, ha assenyalat que "els assassins busquen víctimes a l'atzar", una cosa que ell mateix va dir "des del primer moment a la Guàrdia Civil" en relació amb la desaparició de la seva filla a Mallorca. "A Malén no se la va emportar ningú per res en especial", ha subratllat Alejandro Ortiz.

"Són víctimes"

El pare de la desapareguda també ha criticat el paper de la premsa i l'exdelegada del Govern a les Balears Teresa Palmer, a qui acusa d'haver dit a la televisió que Malén s'havia escapat per tranquil·litzar la ciutadania i "donant a entendre que era culpa" de la menor. "No era així, i tampoc va ser culpa de Diana. Són víctimes, no ens n'oblidem", ha recalcat.

També ha lamentat "comentaris d'amics" sobre que la menor "ja tornarà". "Per això costa tant a la Guàrdia Civil trobar els assassins", ha dit el pare de Malén Ortiz.

Per tot això, Alejandro Ortiz ha recordat que ofereix una recompensa. "L'hi suplico, a la persona que sap el que va passar, o a les persones que saben el que li va passar a la meva filla, que ho diguin. Per diners o per ser més bons éssers humans", ha demanat el pare de Malén Ortiz, que ha agraït la difusió del missatge a les xarxes socials.

"S'han de buscar i trobar les persones que li van fer mal a Malén", diu Alejandro Ortiz, que acaba el vídeo lamentant novament l'assassinat de Diana Quer.

Després de sortir de l'institut

Notícies relacionades

Malén Zoe Ortiz va ser vista per última vegada a la rotonda dels Pirates de Magaluf el 2 de desembre del 2013, quan anava a dinar a casa del seu nòvio a Son Ferrer, després de sortir de l'institut de Santa Ponsa.

Va ser gravada per última vegada per la càmera de seguretat d'una gasolinera de la zona, després de baixar d'un autobús, i portant el seu patinet verd. No obstant, no va arribar mai al seu destí.