El fiscal demana presó per a una cuidadora que no va socórrer una àvia amb Alzheimer

Les càmeres d'una residència van gravar la caiguda de la dona i la reacció de la treballadora

zentauroepp42323395 la trabajadora de una residencia deja tirada en el suelo a u180226131521

zentauroepp42323395 la trabajadora de una residencia deja tirada en el suelo a u180226131521

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fiscal ha demanat tres anys de presó per a una cuidadora que va deixar a terra a una àvia amb Alzheimer durant hores a la seva habitació.

Els fets, que van quedar registrats per les càmeres del centre on estava ingressada la dona, van tenir lloc el 21 de novembre del 2016 a la residència per a la gent gran Las Rosas (Saragossa). 

La processada es va negar a auxiliar la dona, que acabava de caure al costat de la porta del lavabo. Les càmeres de seguretat van gravar com la dona va entrar a l'habitació, va encendre el llum i va veure l'àvia a terra i malferida. Seguidament, la cuidadora va apagar el llum i va sortir de l'habitació.

Notícies relacionades

La víctima va patir una trencament de fèmur i hipotèrmia i es va estar dues hores a terra només amb la camisa de dormir. Segons la fiscalia, que demana tres anys de presó, i l'acusació particular, la caiguda es va produir a les 5.47 i no va ser fins a les 7.50 quan la dona va ser aixecada de terra per les treballadores del torn de matí.  

La dona era incapaç de mantenir-se dreta, de manera que la van asseure com van poder en una cadira de rodes i van avisar immediatament tant emergències com els responsables de la residència.