A Leganés

Abusos sexuals a la feina: "Em sentia com una merda"

Una presumpta víctima explica que no va denunciar els abusos que va patir per part del seu cap per por de ser acomiadada

zentauroepp42058066 gra029 madrid  3 2 2017   fachada de la audiencia provincial180213145514

zentauroepp42058066 gra029 madrid 3 2 2017 fachada de la audiencia provincial180213145514 / Javier Lizon

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una jove que presumptament va ser víctima d'abusos sexuals continus per part del seu cap, Héctor P.B., en una empresa de neteja de Leganés (Madrid) ha relatat davant el jutge els suposats episodis, i que en un primer moment no va denunciar per "vergonya i por" de perdre la feina. "Em sentia com una merda", ha definit.

Ho ha explicat aquest dimarts davant el jutge de la Secció Sisena de l'Audiència Provincial de Madrid, en una vista en què també ha declarat com a acusat el presumpte agressor, així com el pare de la noia i diversos dels seus companys en qualitat de testimonis, i que ha seguit Europa Press

La noia, que va començar a treballar durant els caps de setmana a l'empresa responsable de la neteja dels carrers de Leganés, ha explicat que des que van nomenar capatàs Héctor B.P. el setembre del 2014 aquest li preguntava per "coses íntimes i fora de lloc" cada vegada que passava per la seva zona de neteja. "Mai em va dir res sobre la feina. Cada tres minuts estava allà intimidant-me. Una vegada de l'ansietat que em provocava fins i tot em vaig desmaiar", ha apuntat.

El primer abús, segons la noia, s'hauria produït el 14 de setembre del 2014, quan li va comentar que tenia una contractura a l'espatlla producte de les seves classes de dansa i l'acusat s'oferís a fer-li un massatge. "Necessitaríem un 'spa'. Jo et puc fer un massatge, però ha de ser mutu", diu la noia que el presumpte abusador li va dir.

"Em va esperar a la porta del bany i em va dir que entrés al despatx. Quan vaig seure, va començar a tocar-me l'espatlla introduint la mà per sota de samarreta, tocant-me els pits, em va ficar la mà als pantalons i em va tocar les parts íntimes. Li vaig dir que parés tres vegades però jo em vaig quedar paralitzada: no podia fer res. Finalment va parar i em va dir que no l'hi digués al meu pare", ha narrat.

Mes i mig més tard va tenir lloc presumptament un altre episodi similar. Héctor B.P., sempre segons el relat de la noia, l'hauria obligat a pujar a la part del darrere d'una furgoneta, on suposadament la va agafar del coll amb força i la va obligar a realitzar una fel·lació.

Contra la paret del bany

"Jo em sentia avergonyida, com una merda. Em va dir que si em portava bé amb ell em trauria zones per netejar", ha assegurat en relació amb la "por" de poder perdre tant la feina com la del seu pare, també capatàs a l'empresa, i per això ha afegit: "Em vaig plantejar que potser compensava estar set hores malament i la resta de la setmana bé".

En la tercera ocasió la noia sosté que el seu cap l'hauria empès contra una paret al bany de noies, tocant-li els pits i el cul: "Em va començar a baixar els pantalons però vaig aconseguir que parés, vestir-me i sortir d'allà".

En última instància, ja el març del 2015, hauria passat el més greu. "Va ser el pitjor dia de la meva vida", ha relatat lamentant-se la noia, que ha explicat que tot va començar quan la va obligar a entrar al seu despatx. Allà l'hauria convidat a una cervesa i l'hauria comminat a parlar de "sado i porno". També li va oferir suposadament fer un trio amb un amic mentre li deia que es calmés perquè "no li faria res". Després d'això, la noia defensa que va començar amb uns abusos de més calat.

Aquests suposats abusos, segons detalla la Fiscalia, va deixar la dona com a seqüela un trastorn d'estrès posttraumàtic. A més, i a conseqüència del tractament psicològic a què va ser sotmesa, es va comprovar que presentava indicadors amb vulneració afectiva, "així com indefensió davant les seves vivències i acomodació a la situació abusiva referida amb sentiments de culpa i estrès". "Encara estic en tractament psiquiàtric i psicològic", ha postil·lat.

L'acusat ho nega tot

Héctor P.B., no obstant, ha negat categòricament les acusacions de la noia, defensant que "tot és completament fals" i que "mai" l'ha tocat "ni un sol pèl". Assegura, no obstant, que la denúncia es va produir "per assegurar els llocs de treball d'ella i del seu pare", i que només van estar sols "una vegada, com un minut".

A més, ha atribuït la causa a una mala relació amb el pare de la jove, amb qui "mantenia una mala relació" producte de disputes per ascendir en l'escalafó de l'empresa. "Tot i això, em va demanar que li fes el favor de portar la seva filla tots els dies a la feina", ha puntualitzat.

Aquest últim extrem, no obstant, ha sigut rebutjat pel progenitor, que ha explicat que no va anar de tal manera, sinó que Héctor P.B. va ser qui es va oferir a fer aquests viatges. "Jo no competia amb ningú, només anava a fer la meva feina", ha explicat en relació amb aquesta presumpta disputa per una millor feina.

Notícies relacionades

El pare també ha esgrimit que trobava la seva filla "molt rara", però que va ser una companya qui finalment li va dir el que estava passant: "Si no m'arriben a calmar aquell dia li arrenco el cap".

Per últim, una companya de classe de dansa de la noia ha corroborat la versió dels abusos, afegint que aquesta "va començar a perdre pes, a plorar i a tenir crisi d'ansietat".