De pel·lícula

Uns 20 encaputxats assalten un hospital de Cadis i alliberen un narco

Van irrompre en el servei d'urgències atacant a puntades i cops de puny els dos agents que custodiaven el pres

Coordinadores antidrogues i autoritats locals lamenten la "impunitat" dels delinqüents per la insuficient dotació policial

Vint encaputxats assalten un hospital a la Línea per alliberar un narco custodiat per dos policies. / ATLAS VÍDEO

3
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

A l’estil d’una pel·lícula de Hollywood, encaputxats i empenyent tothom que es trobaven per davant. Així es van presentar ahir una vintena de persones a l’Hospital de La Línea de la Concepción (Cadis) per rescatar un narco que havia sigut detingut poc abans després d’una persecució policial i que estava ferit. El narco va escapar però un dels seus sequaços va poder ser detingut i emmanillat a una canonada de l’hospital pels dos agents que custodiaven l’arrestat. 

La situació va posar de manifest l’escassetat de dotació policial a la zona, on els narcos «campen tan amples i amb total impunitat», segons denuncien les coordinadores antidrogues i fins i tot l’Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC). PSOE i IU ja han demanat explicacions al ministre de l’Interior, mentre que l’alcalde reclama la posada en marxa d’un pla especial de seguretat davant l’«alarma social existent».

La Policia Nacional manté des de dimarts a la tarda un important dispositiu policial en diferents punts de la població per localitzar els encaputxats i el narco alliberat. Una situació que va ser aprofitada per altres narcos per descarregar llanxes amb haixix en algunes de les platges menys vigilades, segons recollia la premsa local. «El narcotràfic campa tranquil·lament per aquest municipi, on s’agredeix els cossos i les forces de seguretat de l’Estat, es descarrega droga a plena llum del dia o apareixen sofisticats radars tecnològics per controlar» les forces de seguretat, denuncien des de la coordinadora d’associacions antidroga Alternativas, on el seu coordinador Francisco Mena va qualificar el que havia passat a la sala d’espera de l’hospital de «vergonyós».

El rescat es va produir al voltant de les 16 hores. Poc abans, diversos agents de policia havien interceptat un grup de delinqüents en motocicleta, i després d’una persecució un d’ells va xocar amb una glorieta, moment que van aprofitar per detenir-lo. A l’identificar-lo van comprovar que era S. C. D., conegut per la Policia i amb diverses reclamacions judicials pendent per tràfic de drogues, i per aquest motiu abans de posar-lo a disposició judicial el van traslladar al centre sanitari per curar-li  les ferides. Els agents sospiten que l’acompanyant que anava amb ell, i que va baixar per facilitar-li la fugida, va ser qui va alertar els seus sequaços.

Notícies relacionades

El narco era a la sala d’urgències al costat d’altres pacients, esperant ser atès pels metges i molt alterat, vociferant i insultant els agents. De sobte, quan ja era a la sala de cures, els encaputxats van arribar a l’hospital a bord de diversos tot terreny,  van irrompre al seu interior, empenyent i apartant tothom que es trobaven de camí i provocant el pànic entre pacients i personal sanitari. Després de forcejar amb els agents, als quals van deixar ferits lleus, van aconseguir rescatar el delinqüent i sortir fugint, encara que un d’ells va ser interceptat pels dos policies, que el van reduir i emmanillar a una canonada.

En inferioritat

L’assalt va ser la gota que ha fet vessar el got de la paciència de les autoritats locals i coordinadores antidroga, que retreuen que encara que l’estiu passat es va augmentar la dotació policial arran d’un incident en què va morir atropellat un agent, va ser un dispositiu temporal que va desaparèixer al cap de pocs mesos, i això ha fet que la situació de les forces de seguretat al Camp de Gibraltar segueixi sent d’inferioritat de condicions respecte als narcotraficants i els seus suports. Així, és estrany el mes que l’AUGC o el sindicat policial UFP a la zona no denuncien la «impunitat» dels delinqüents i la falta de mitjans i d’agents, ja que els que hi ha se senten «desemparats».