EL 20-N DE 2016

Multa de 180 euros a tres ultradretans que van agredir Lagarder en una concentració franquista

L'activista sense sostre va rebre puntades de peu al cap després de mostrar una pancarta en què es llegia 'Franco assassí'

Un jutjat de Madrid conclou que els fets queden provats i "constitueixen un delicte lleu de lesions"

 Diversos franquistes agredeixen l’activista sense sostre Lagarder en la concentració del 20-N a Madrid. / DIEGO RODRIGUEZ VEIGA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / EP

El Jutjat d'Instrucció número 54 de Madrid ha interposat la pena de 30 dies de multa amb una quota diària de 6 euros (180 euros) a tres ultres que van agredir l'activista Lagarder Danciu en una concentració franquistal'activista Lagarder Danciu celebrada el 20 de novembre del 2016 en record al dictador Francisco Franco.

Tal com s'exposa a la sentència, "queda provat" que cap a les 12 hores del 20 de novembre del 2016 Juan de H. G., Juan Franciso del C. R. i Germán S. S. van agredir, durant una concentració a la plaça d'Oriente convocada per la Plataforma per la Dignitat Nacional, l'activista Lagarder Danciu, que portava una pancarta en què es podia llegir "Franco assassí".

Així, els fets provats "constitueixen un delicte lleu de lesions". A la sentència s'afirma, a més, que els informes mèdics elaborats en el moment posterior a l'agressió són "acords" a la declaració de Lagarder Danciu, i "deixen constància de l'existència de lesions".

"Proves suficients"

Notícies relacionades

També es van aportar a la causa gravacions dels fets "en què es pot observar que Danciu és agredit amb cops de puny i puntades de peu per un grup d'homes". "S'observa clarament a la gravació com peguen a Lagardier Danciu", recull la sentència, que estableix que hi ha "prova de càrrec suficient".

Malgrat que la multa de Danciu va ser interposada a cinc persones, dues d'elles, Fernando P. i Pablo Ignacio R., han sigut absoltes. A més de la multa, se'ls condemna a indemnitzar l'activista amb 350 euros en concepte de responsabilitat civil. Contra aquesta resolució es pot interposar recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial.