Abandonar la rutina

Gran Canària: en la varietat hi ha el gust

El paisatge de contrastos d’aquesta illa atlàntica acull activitats per a tothom

La consideració de Reserva de la Biosfera protegeix la natura de l’illa

Gran Canària: en la varietat hi ha el gust
2
Es llegeix en minuts

Gran Canària és un destí tan peculiar com variat, ideal per a tota mena de viatgers. Amb una temperatura mitjana anual de 24 graus i un relleu singular, compta amb els ingredients indispensables per satisfer els sentits en diferents àmbits. Tant, que rep l’apel·latiu de Continent en miniatura gràcies al seu paisatge de contrastos, que va des de platges infinites de sorra daurada fins a àmplies hectàrees de superfície natural protegida.

Els viatgers arriben a aquesta illa atrets per la proximitat i el seu clima inigualable, i queden sorpresos per les seves meravelles naturals, la varietat dels seus pobles, la qualitat del seu patrimoni històric cultural, la gran oferta cultural i d’oci i els secrets de la seva gastronomia. Situat, a més, a poques hores d’avió des de qualsevol enclavament d’Europa, el converteix en una bona destinació familiar, per practicar esport, per gaudir de la naturalesa i per als que prefereixen una experiència més relaxada. Tot això, acompanyat d’una competent oferta de serveis i allotjaments de primer nivell. 

Un espectacle natural

Els milers d’hectàrees protegides de Gran Canària són l’idíl·lic escenari d’aventures que es queden gravades a la retina. Gairebé la meitat de la superfície de l’illa va ser declarada Reserva de la Biosfera per la Unesco el 2005, com a prova de la riquesa incalculable dels seus espais naturals i espècies. Aquest llegat assegura un alt nivell de puresa mediambiental, des de la caldera de Tejeda, on es pot conèixer el sector nord-occidental de l’illa, fins al Pico de les Nieves, que presideix tot el que passa. 

En el descobriment de l’exuberància paisatgística de Gran Canària no pot faltar la visita a dos monuments naturals, dos singulars monòlits basàltics, el Roque Nublo i el Bentayga, i una ruta per miradors i boscos tant de pins com de laurisilva. On cedeix el bosc per trobar-se el litoral trobem més de 60 quilòmetres de platges banyades per l’oceà Atlàntic, dominades per les dunes, i paratges extraordinaris com el litoral de Mogán i Agaete i Maspalomas, un lloc ideal per disfrutar del capvespre. Són bons llocs on amarar-se d’aire pur i descobrir-se a un mateix ja sigui relaxant-se, passejant o practicant esports i activitats.

Atractiu urbà

Notícies relacionades

L’exuberància paisatgística de l’illa conviu amb paisatges urbans del més pintorescos que també val la pena conèixer. Els pobles són un dels seus secrets més ben guardats: serà imprescindible una visita a Agaete, Mogán, Teror o Tejeda per conèixer el veritable esperit illenc. L’amabilitat dels seus habitants és, sens dubte, una de les senyes d’identitat del lloc, i contribuiran que el visitant se senti a gust. Una altra visita indispensable és la de la capital de l’illa, Las Palmas de Gran Canària. El seu centre històric, situat als barris de Vegueta i Triana, mereix un passeig per descobrir les seves edificacions d’estil colonial. La capital ofereix àmplies propostes d’entreteniment fruit de l’essència moderna i cosmopolita de la ciutat. El seu caràcter animat, i el calendari festiu, marcat pel Carnaval, permet assaborir-la amb intensitat.

Un parc aquàtic natural

Gran Canària, coneixedora dels seus atractius i avantatges, s’ha transformat per convertir-se en un gran parc aquàtic natural on fer tota mena d’activitats a l’aire lliure. Gràcies a les seves circumstàncies geogràfiques i climàtiques, és un bon lloc per practicar esports i activitats aquàtiques com a surf, ‘windsurf’, ‘kitesurf’, ‘jetski’, ‘parasailing’ i busseig. L’illa assegura altes dosis d’adrenalina per als amants del vent i del fons marí.