Visita cultural

El castell de Castelldefels pren vida

Després d’un llarg procés de rehabilitació, va obrir les portes l’estiu passat per proposar no només el descobriment de les seves estances, sinó també una experiència immersiva en el món de la pirateria

El castell de Castelldefels pren vida
1
Es llegeix en minuts

El Castell de Castelldefels sempre ha sigut allà, impertèrrit, veient el temps passar des del segle X. Des de l’estiu passat, a més, també pot visitar-se per dins i disfrutar d’una experiència interactiva sobre els pirates. Durant les festes estarà obert del 22 de desembre al 6 de gener, a excepció del 25 de desembre i el 5 de gener (de 10.00 a 18.00 hores).

El conjunt de les instal·lacions del castell, situat sobre un antic poblat ibèric i una vila romana, consta d’una església, construïda al segle X i fortificada en els segles XIV i XV, de diversos edificis i estances, aixecats entre els segles XIV i XVIII, i d’uns espaiosos jardins. La seva configuració actual respon a la reforma que va portar a terme el seu propietari, Manel Girona, a finals del segle XIX. No obstant, a poc a poc va anar caient en un estat de deteriorament fins que va ser adquirit per l’Ajuntament de Castelldefels i va començar un llarg procés de restauració que ha culminat amb la seva obertura.

Interacció pirata

Notícies relacionades

A més de les mateixes instal·lacions i sales, compta amb una experiència interactiva i immersiva que es fusiona amb l’entorn, com si els habitants del castell de nou prenguessin vida. Es tracta de Piratia, un espectacle multisensionarial que permet endinsar-se en el món de la pirateria i la lluita contra les seves incursions a la costa mitjançant elements audiovisuals, escenogràfics, lúdics i interactius

Els visitants passen a formar part de la tripulació d’un barco pirata i, gràcies a això, van descobrint a través del joc elements clau, com els atacs pirates, la defensa de la costa o els botins, entre d’altres. Una altra possibilitat és portar a terme una visita cultural guiada o amb audioguia.