A LA MILLA D’OR LUSITANA

Tivoli Avenida Liberdade Lisboa, un clàssic contemporani

Tivoli Avenida Liberdade Lisboa, un clàssic contemporani
2
Es llegeix en minuts

Boutiques de luxe i alta cuina caracteritzen l’Avenida da Liberdade de Lisboa. Al recorregut per aquesta artèria de la capital portuguesa, sobresurt un edifici que brilla amb llum pròpia quant a la seva elegància. És el sofisticat hotel Tivoli Avenida Liberdade Lisboa, fàcilment identificable pel seu vestíbul icònic, pel qual han passat artistes, celebritats i polítics d’alt nivell durant el segle de vida que té l’edifici, i la seva cúpula de vidre amb un enredat daurat.

Situat en plena Milla d’Or de la ciutat lusitana –a prop de la Praça dos Restauradores i el barri Príncep Reial–, a través dels petits detalls aquest hotel convida a un viatge cap al passat, a una època d’esplendor de les arts, la cultura i l’alta societat portuguesa. Sense anar més lluny, entre les seves parets amb 88 anys d’història, en aquest emblema lisboeta s’hi han allotjat figures com ara Fidel Castro, Tony Blair, Henry Fonda i Maria Callas. Tot això conviu amb la contemporaneïtat i una cuidada hospitalitat que es converteixen en els atributs del Tivoli: en els últims anys, s’ha fet una renovació integral de les habitacions, els espais comuns i de les instal·lacions, atorgant-li al conjunt un caràcter avantguardista. 

EXPERIÈNCIA RENOVADA

Les 285 habitacions i suites de l’hotel compten amb vista al Tajo i a tota la Baixa Lisboa i ofereixen una experiència renovada i molt personal, que tenen en compte els hostes que viatgen sols, en parella o en família. De fet, s’han dissenyat habitacions familiars deluxe per acollir-hi grups de fins a quatre persones. Entre totes sobresurt la suite presidencial, que disposa de terrassa amb vista a l’avinguda, i una decoració que inclou peces de la Fundació Ricardo do Espírito Santo Silva i obres de l’artista portuguès modernista Mily Possoz en homenatge a l’art lusità.

GASTRONOMIA

GASTRONOMIAL’oferta gastronòmica de l’allotjament és cuidada, divertida i està pensada per a diferents moments del dia o plans. D’una banda, destaca el restaurant SEEN Lisboa, ubicat a la novena planta. Aquest espai, que inclou tres ambients diferents –una barra central de 360º, el restaurant i el rooftop–, és cosmopolita, intimista i vibrant i s’ha convertit al lloc de moda entre les celebrities gràcies a la fusió de la restauració i la cocteleria. 

Notícies relacionades

D’altra banda, sobresurt la Cervejaria Liberdade: situada a peu de carrer, proposa una experiència gastronòmica típicament portuguesa, caracteritzada per la seva selecció de peixos, mariscos i plats clàssics del país lusità. Aquest establiment reinventa l’esperit de les cerveseries clàssiques i té un ambient d’oci. 

PER RELAXAR-SE

PER RELAXAR-SEL’hotel és un autèntic oasi de serenitat al centre de Lisboa. Compta amb sis sales de tractament, per a parelles, sessions individuals i tractaments de la tècnica hidrotermal dutxa Vichy i sauna. S’han dissenyat experiències completes a partir d’un ampli menú de tractaments i massatges, combinant essències i aromes exclusives amb tècniques ancestrals i olis essencials naturals. Per culminar aquesta experiència, l’hotel compta també amb un jardí tropical amb una piscina exterior, a més del Pool Bar, que inclou servei de gandules, i una carta amb gelats, sucs acabats d’esprémer, còctels i els millors vins.

El primer Anantara Spa de la ciutat