A LA MILLA D’OR LUSITANA
Tivoli Avenida Liberdade Lisboa, un clàssic contemporani
Boutiques de luxe i alta cuina caracteritzen l’Avenida da Liberdade de Lisboa. Al recorregut per aquesta artèria de la capital portuguesa, sobresurt un edifici que brilla amb llum pròpia quant a la seva elegància. És el sofisticat hotel Tivoli Avenida Liberdade Lisboa, fàcilment identificable pel seu vestíbul icònic, pel qual han passat artistes, celebritats i polítics d’alt nivell durant el segle de vida que té l’edifici, i la seva cúpula de vidre amb un enredat daurat.
Situat en plena Milla d’Or de la ciutat lusitana –a prop de la Praça dos Restauradores i el barri Príncep Reial–, a través dels petits detalls aquest hotel convida a un viatge cap al passat, a una època d’esplendor de les arts, la cultura i l’alta societat portuguesa. Sense anar més lluny, entre les seves parets amb 88 anys d’història, en aquest emblema lisboeta s’hi han allotjat figures com ara Fidel Castro, Tony Blair, Henry Fonda i Maria Callas. Tot això conviu amb la contemporaneïtat i una cuidada hospitalitat que es converteixen en els atributs del Tivoli: en els últims anys, s’ha fet una renovació integral de les habitacions, els espais comuns i de les instal·lacions, atorgant-li al conjunt un caràcter avantguardista.
EXPERIÈNCIA RENOVADA
Les 285 habitacions i suites de l’hotel compten amb vista al Tajo i a tota la Baixa Lisboa i ofereixen una experiència renovada i molt personal, que tenen en compte els hostes que viatgen sols, en parella o en família. De fet, s’han dissenyat habitacions familiars deluxe per acollir-hi grups de fins a quatre persones. Entre totes sobresurt la suite presidencial, que disposa de terrassa amb vista a l’avinguda, i una decoració que inclou peces de la Fundació Ricardo do Espírito Santo Silva i obres de l’artista portuguès modernista Mily Possoz en homenatge a l’art lusità.
GASTRONOMIA
GASTRONOMIAL’oferta gastronòmica de l’allotjament és cuidada, divertida i està pensada per a diferents moments del dia o plans. D’una banda, destaca el restaurant SEEN Lisboa, ubicat a la novena planta. Aquest espai, que inclou tres ambients diferents –una barra central de 360º, el restaurant i el rooftop–, és cosmopolita, intimista i vibrant i s’ha convertit al lloc de moda entre les celebrities gràcies a la fusió de la restauració i la cocteleria.
D’altra banda, sobresurt la Cervejaria Liberdade: situada a peu de carrer, proposa una experiència gastronòmica típicament portuguesa, caracteritzada per la seva selecció de peixos, mariscos i plats clàssics del país lusità. Aquest establiment reinventa l’esperit de les cerveseries clàssiques i té un ambient d’oci.
PER RELAXAR-SE
PER RELAXAR-SEL’hotel és un autèntic oasi de serenitat al centre de Lisboa. Compta amb sis sales de tractament, per a parelles, sessions individuals i tractaments de la tècnica hidrotermal dutxa Vichy i sauna. S’han dissenyat experiències completes a partir d’un ampli menú de tractaments i massatges, combinant essències i aromes exclusives amb tècniques ancestrals i olis essencials naturals. Per culminar aquesta experiència, l’hotel compta també amb un jardí tropical amb una piscina exterior, a més del Pool Bar, que inclou servei de gandules, i una carta amb gelats, sucs acabats d’esprémer, còctels i els millors vins.
El primer Anantara Spa de la ciutat
- Complexitat a les aules L’escola catalana té només un educador o integrador social per cada 1.000 alumnes vulnerables
- La cuina d’una obra mestra Rosalía, una cap que sap escoltar
- Segona vida (23) / JORDI VILA-PUIG Jordi Vila-Puig, exjugador del Barça d’hoquei patins: "La meva vida és una aventura en el món de l’esport"
- El més alt de la Vall d’Aran El poble de Catalunya que recomana ‘National Geographic’: amb cases de pedra, moltes flors i unes vistes espectaculars del Pirineu
- LA CLAU En l'elefant de Manuel Valls
- Estudi de Stanford Vacunar-se contra l’herpes podria reduir el risc de demència i fins i tot frenar l’avanç de la malaltia
- Operada del peroné Aitana Bonmatí estarà cinc mesos de baixa i es perdrà el que queda de temporada
- Prensa Ibèrica llança Cauro, la seva nova agència que uneix creativitat i tecnologia
- Indústria agroalimentària La Generalitat avança una auditoria sanitària i més protocols a les granges catalanes per blindar-les contra la pesta porcina
- Transport públic La T-Jove continuarà rebaixada al 50% el 2026
