LA MOBILITAT DEL FUTUR

El repte d'Audi: cara a cara amb el desconegut

'The e-tron room: The Future Paradox' permet conèixer l'Audi e-tron, el model 100% elèctric de la firma alemanya

Diferents elements tecnològics d'última generació permeten traçar un viatge pel passat fins al futur del sector de l'automoció

dsc 5203

dsc 5203

3
Es llegeix en minuts
Anna Solà

Audi supera les fronteres entre el present i el futur, i entre la realitat i la ficció. Ho fa a través d’una experiència articulada a través de la realitat virtual, ‘The e-tron room: the Future Paradox’, que, així mateix, fa de porta d’entrada a la visió de mobilitat de futur.

Coincidint amb l’esperada arribada al mercat espanyol de l’Audi e-tron Sportback, el nou SUV cupè de la gamma e-tron, prevista per a aquesta primavera, i després de l’aclaparador èxit que va tenir la primera edició d’aquesta ‘escape room’ a Madrid amb més de 800 participants, l’aventura interactiva aterra a Barcelona per donar a conèixer la hiperrealitat més avançada.

Celebrada del 27 de gener al 16 de febrer a l’espai Metrònom del Born (Carrer de la Fusina, 9), aquesta experiència impulsada per Audi Espanya i desenvolupada per empreses nacionals proposa un repte cara a cara amb un món desconegut: permet viatjar al passat per superar una sèrie de proves fins a arribar a descobrir el futur, incloent-hi el futur de la mobilitat elèctrica, que el segell encarna en l’Audi e-tron, el seu model 100% elèctric. 

La immersió està garantida gràcies a l’equip HP backpack G2 i a les ulleres de realitat virtual VivePro, amb un sistema de captura únic. Són elements tecnològics d’última generació –utilitzats per primera vegada a Espanya–, que analitzen el moviment en temps real, construeixen un avatar a escala real del jugador i permeten una experiència total. Es complementen amb un sistema de captació de moviment compost per 36 càmeres i 28 sensors.

Aquests elements aconsegueixen que els jugadors –entre 3 i 4 per sessió– substitueixin la seva percepció de l’espai i els objectes per la que proposa el joc, en una aventura en la qual el treball en equip és imprescindible. Els tripulants d’aquest viatge traspassaran els límits de la realitat per transportar-se en el temps dins d’un món virtual en el qual l’energia elèctrica els permetrà aconseguir el seu objectiu: arribar al futur.

L’experiència està dissenyada per a equips de tres o quatre jugadors / marta jordi

Acompanyats per un robot, els participants viatjaran durant aproximadament 45 minuts en una càpsula del temps per passar per escenaris inimaginables com la Biblioteca d’Alexandria (Egipte) o la Nova York del segle XVIII.

«Hem treballat per crear una experiència d’entreteniment multijugador única a escala mundial», explica Edith Marzoa, directora de màrqueting d’Audi. A través d’aquest projecte d’innovació, Audi Espanya dona a conèixer d’una forma diferent la seva visió de la mobilitat del futur, que conceptualitza a través de l’Audi e-tron.

Un gran èxit

Notícies relacionades

Gràcies a l’èxit que ha tingut en la seva presentació i en anteriors edicions, l’experiència està tota reservada. Tot i així, hi ha la possibilitat d’apuntar-se a la llista d’espera per aconseguir una plaça davant de possibles baixes.

Es tracta de la segona experiència d’aquest calibre de la firma alemanya a Barcelona: el 2017 van celebrar una ‘escape room’ dedicada als híbrids endollables de la marca Audi A3 Sportback e-tron i Q7 e-tron.

El futur és 100% elèctric

El protagonista de ‘The e-tron room: the Future Paradox’, a més del viatger, és l’Audi e-tronque redefineix el concepte de la mobilitat elèctrica a través d’un sistema de recàrrega i connectivitat sense precedents. Es tracta del primer vehicle d’una gamma 100% elèctrica que, de moment, inclou l’Audi e-tron 50 quattro i l’Audi e-tron 55 quattro. Els dos models no superen en consum combinat els 26,6 kWh/100 km –les emissions combinades de CO2 són 0– i compten amb  uns acabats d’alta qualitat –com les pantalles de vídeo que actuen com a retrovisors– i un silenci de marxa que eleven l’experiència de conduir fins a nivells desconeguts.