A PUNT DE NEU

Per disfrutar de la neu sense esquiar

Les propostes paral·leles a l'esquí donen un valor afegit a les estacions del Pirineu

El Màgic Gliss de Grandvalira consisteix en un tobogan de 555 metres de baixada

nievesin

nievesin

3
Es llegeix en minuts
Sergi Mejías

Hi ha vida més enllà de l’esquí. I les estacions ho saben. El ventall d’activitats cada vegada és més ampli. Perquè passar uns dies a la neu no és només esquiar. Els usuaris en volen més. I no només experiències gastronòmiques o d’‘après-ski’. També volen disfrutar de la neu d’una altra manera. I de passada poder fer partícip aquest amic o familiar que s’ha unit a l’expedició però no esquia, que n’hi ha. A partir d’aquí les possibilitats són d’allò més variades, des de les clàssiques sortides en raquetes a d’altres de més innovadores com l’Escape Room estrenat aquesta temporada a La Molina.

No hi ha dubte que el ‘tubbing’ o descens per una pista condicionada a sobre d’un inflable, al costat de les pistes de trineus, són les activitats més accessibles i que més agraden als petits de la casa, i no tant. Una referència obligada és la pista de trineus de l’estació de Port del Comte així com les pistes de trineus i de ‘tubbing’ de La Molina, situades aquestes últimes a la zona familiar del Bosquet, al costat del pàrquing del telecabina. Serà precisament en aquesta última estació on es pugui disfrutar d’activitats com les excursions en màquines trepitjaneu, una sortida que caldrà reservar amb temps i que també es pot fer en altres estacions com Vall de Núria i Ordino-Arcalís.

Parc d’aventura

La proposta que no requereix reserva prèvia és el passeig amb el telecabina Cadí-Moixeró de La Molina, que des d’aquesta temporada permet accedir al refugi Niu de l’Àliga, a 2.537 metres. El Parc Aventura ofereix quatre circuits amb tirolines per disfrutar d’aquest bosc vertical a partir dels tres anys. De la mateixa manera, els circuits i rutes en ‘segway’ seran una manera divertida de disfrutar d’accedir a la naturalesa d’una altra forma. O el Parc ARVA de La Molina, que permet entrenar en la localització de víctimes d’allaus, una activitat per a tots els públics.

A estacions com Espot, Vallter 2000, Vall de Núria i Port Ainé engloben part de la seva oferta en els anomenats Parc Lúdic, on no falten les pistes de trineus, el ‘tubbing’ i altres propostes com el rocòdrom per a petits i els patinets de neu, novetat de Vall de Núria d’aquesta temporada.

Les raquetes formen part de l’elenc d’activitats més populars a la neu. La facilitat d’ús al costat de les grans possibilitats d’accés a la naturalesa la converteixen en l’activitat ideal per disfrutar en grup o amb la família. La majoria d’estacions compten amb el servei de lloguer de les raquetes i els bastons així com dels guies. En el cas de Port Ainé, per exemple, destaca l’excursió al pic de l’Orri o a Vall de Núria les sortides amb lluna plena. Tot i que per als no iniciats sempre serà recomanable un bateig amb raquetes de neu.

Junt amb les raquetes, el múixing emergeix com una altra activitat estrella. Passejar a sobre un trineu arrossegats per gossos amb l’únic so del lladruc dels gossos com a companyia és una experiència única, com la que es pot viure a l’estació de Baqueira-Beret, més concretament al Pla de Beret, i en altres com Vallnord Pal Arinsal i Grandvalira.

Amb bicicleta sobre la neu

Notícies relacionades

Amb una càrrega d’adrenalina més gran arriba l’’snowbike’, l’‘speedride’, la immersió sota el gel –com en l’estació francesa de Les Angles– i les motos de neu, per exemple. Fins i tot el vol panoràmic en helicòpter que ofereix Ordino-Arcalís al costat de les seves sortides en motos de neu i l’‘skibike’ i ‘snowscoot’, totes dues dues formes diferents de fer-se lliscar per les pistes d’esquí, igual que l’Snake Gliss de Grandvalira on es baixa en grup sobre uns trineus articulats conduïts per un monitor oferint un descens d’allò més hilarant.

Paraules majors són el Mon Magic Family del sector de Canillo i el Màgic Gliss, un tobogan de 555 metres de baixada i 180 de pujada on podran disfrutar grans i petits, a partir de tres anys. I és que no hi ha excusa per no divertir-se a la neu sense calçar-se uns esquís.

Temes:

Esquí