DAVANT EL MAR

El nou hotel Elke de Sant Feliu de Guíxols fa balanç del seu primer estiu

L'equip de cuina dirigit per Pedro Aguilera està realitzant un treball excel·lent als dos restaurants de l'establiment

dji 0126-pano

dji 0126-pano

2
Es llegeix en minuts
ALBERTO GONZÁLEZ / Barcelona

Es podria dir que, a l’obrir les seves portes el passat 28 de juny,l’Elke Spa Hotel de Sant Feliu de Guíxols   l’Elke Spa Hotel de Sant Feliu de Guíxols  està encara en ple rodatge. Així que, recorrent a l’assaig-error, ha fet front als mesos més durs: el juliol i l’agost resulten extenuants a qualsevol establiment hoteler de la Costa Brava, atès el pic d’afluència i l’exigència. Però el flamant negoci –del qual és propietari l’empresari siberià Viktor Marxev i la seva dona, Iúlia Golubtxikova– ha superat la prova amb nota.

Ubicat al llindar del passeig del Mar, que uneix la ciutat medieval i la platja, aquest quatre estrelles superior (el primer d’aquesta categoria a la localitat) ha substituït les finques que, fa tres anys, ocupaven dos hotels diferents i un edifici de vivendes. Respectant les façanes, que són patrimoni arquitectònic de la ciutat, s’ha realitzat una profunda transformació interior per dotar-lo d’un interiorisme modern, alhora que elegant, amb un disseny italià i un mobiliari funcional.

Serveis afegits

L’establiment consta de 66 habitacions de categories diverses. Per completar l’estada, s’ha de parlar de la preciosa piscina a la terrassa, el gran espai de jocs infantils, el pati interior (amb escultures d’artistes contemporanis) o serveis com la perruqueria i el centre d’estètica. Un capítol a part mereix el modern spa, on a més es realitzen tractaments amb productes de la firma Natura Bissé.

A continuació, és necessari centrar-se en l’apartat gastronòmic. N’hi ha prou a entrar a la cuina principal (en tenen una altra de secundària) i veure les seves grans dimensions per comprendre el protagonisme que Elke vol donar a la dimensió culinària. Per això, la propietat i David Ribas (soci i assessor) han confiat en el xef Pedro Aguilera per dirigir els fogons, que al seu torn s’acompanya d’un experimentat equip internacional de cuiners.

Distribueixen esforços a través de dos espais gastronòmics, amb una cuina de mercat, i una mirada actualitzada i internacional. D’una banda, el gastrobar Metronon; per un altre, Les Noies, amb un ambient més íntim, i on destaca l’espai de ’showcooking’, perfectament integrat a un lateral de la sala.

Producte del mar

Notícies relacionades

Per l’experimentat Aguilera, la clau de la seva cuina està en respectar la tradició de la zona, afegir-li un toc internacional i perdre-li la por de jugar amb els sabors. Arran la seva ubicació, és lògic que Elke dispensi un paper protagonista al peix i el marisc. En aquest sentit, destaquen creacions com la crema de porros amb mol·luscos i llamàntol; el ravioli de carrabiner; la corbina a la ‘papillotte’; o el tataki de tonyina amb mongetes i emulsió de wasabi.

Per als que no puguin passar sense carn, l’equip de cuina elabora un deliciós filet de vedella que es desfà a la boca o un original ‘foie’ amb crema de guaiaba i mango, cacau i pa de figa.

Temes:

Hotels