MSC CREUERS

El renaixement d'una illa

L'objectiu d'Ocean Cay és que els passatgers descobreixin més sobre la protecció dels oceans

L'enfocament de la reserva marina bahamiana barreja educació i entreteniment

ocean-cay-msc-marine-reserve-puerto conrad-schutt

ocean-cay-msc-marine-reserve-puerto conrad-schutt

3
Es llegeix en minuts
ALBERTO GONZÁLEZ / Barcelona

Les Bahames són famoses per les seves increïbles aigües blaves i platges de sorra blanca. Allotgen, alhora, un ecosistema únic i divers que ha de ser protegit de l’impacte humà. Amb aquest objectiu treballa la companyia naviliera MSC Cruceros per convertir la que serà la seva primera illa –Ocean Cay MSC Marine Reserve– en una autèntica reserva marina. Serà el pròxim 9 de novembre quan desembarquin allà els primers visitants, que podran comprovar in situ com els criteris de respecte mediambiental impregnen cadascun dels espais, la gestió del lloc, així com les activitats que s’hi podran realitzar. A partir d’aquest dia, tots els vaixells de MSC Creuers que surtin de Miami faran escala a Ocean Cay, dins dels itineraris pel Carib.

Per a la naviliera una de les prioritats és la recuperació del corall, ja que garanteix la biodiversitat, proporciona un hàbitat per a la vida marina i protegeix les costes. Ara que les aigües al voltant d’Ocean Cay estan protegides –i que aquesta illa ja no és l’espai industrial dedicat a l’extracció de sorra que era anteriorment–, els fons marins estan tornant a la normalitat i s’espera que diverses espècies de corall (alguna en perill d’extinció) comencin a créixer i expandir-se novament. Per reforçar la recuperació (especialment de les varietats més amenaçades), s’està projectant la creació d’un viver de corall a l’est de l’illa.

Segons l’informe d’avaluació ecològica ràpida sol·licitat per MSC, s’han detectat 88 espècies diferents de peixos al voltant de l’illa, així com llagostestortugues marines i rajades. Una altra de les peculiaritats de l’ecosistema de regió és el cargol reina, 'Lobatus gigues’. Aquesta espècie és un un cargol de mar gran que viu als llits de les algues marines que envolten Ocean Cay i que ajuda a mantenir l’aigua neta d’algues produïdes per les herbes marines. És una de les espècies marines autòctones més importants i tot un símbol de les Bahames.  No obstant, la seva població s’ha reduït dràsticament en els últims anys i part dels escassos exemplars es troben dins de les àrees marines protegides de les Bahames. Ocean Cay prendrà mesures que en garanteixin la protecció.

Quant a les activitats progamades, Ocean Cay ha intentat diferenciar-se d’altres destinacions evitant els típics esports aquàtics motoritzats, i apostant per altres propostes que permetin disfrutar de l’aigua d’una forma natural, neta i sense afectació de la flora i la fauna. El 'pàdel’ surf, el caiac,l’‘snorkel’  o les classes de busseig seran alguns exemples.

Benestar respectuós

Pensant en un concepte de relax mediambientalment sostenible, s’està desenvolupant The Spa at Ocean Cay al nord de l’illa (hi haurà vehicles elèctrics gratuïts per anar d’un lloc a un altre), un espai exclusiu que complementarà l’experiència balinesa que es pot experimentar a bord dels vaixells (a l’MSC Aurea). Els tractaments de l’spa utilitzaran productes de la marca Aveda, naturals i compromesos amb l’entorn. A més, també serà el lloc on realitzar sessions de 'fitness’ o on buscar el nostre costat més zen practicant ioga.

Notícies relacionades

Pensant en el gaudi dels més joves, s’està acabant la construcció de Seakers Family Cove, que inclou una platja vigilada i una llacuna poc profunda, on l’MSC Cruises Kids Club organitzarà jocs i activitats durant tot el dia, a més de tenir un espai gastronòmic propi, que se suma als 'food trucks' escampats per l’illa (sempre està l’opció de tornar al vaixell per menjar en qualsevol dels seus restaurants).

A entrada de fosc, prendrà vida un emblemàtic far vermell i blanc de 30 metres. Els passatgers contemplaran un impressionant espectacle de llums, bé des del bar en un ambient relaxat, o bé des de la platja al voltant d’una foguera. Les activitats astronòmiques o una desfilada de 'junkanoo' (inspirat en l’històric festival de les Bahames) amb vestits acolorits, música i ball, seran altres propostes nocturnes interessants. 

Temes:

Creuers