FESTIVAL ECLÈCTIC

L'oferta cultural reforça la seva presència al White Summer

L'edició 2019 de l'esdeveniment estiuenc concentra més concerts, espectacles, tallers i conferències

white-summer-costa-brava-2018-11

white-summer-costa-brava-2018-11

3
Es llegeix en minuts
ALBERTO GONZÁLEZ / Barcelona

El que va començar sent –fa vuit edicions– un ‘market’ a prop la població de Pals, està adquirint caires de gran festival de música. Almenys aquesta sembla la intenció dels organitzadors del White Summer, que han dissenyat un programa carregat de concerts, que tindrà com a punt de partida l’actuació de La Casa Azul. El grup barceloní –capitanejat per Guille Milkyway– serà l’encarregat d’estrenar el nou escenari principal, el 3 d’agost, per presentar els temes de ‘La gran esfera’, el seu nou disc, que veu la llum després de vuit anys d’espera. A aquesta li seguiran altres formacions independents com Bearoid (5 d’agost), Intana (12 d’agost), El Petit de Cal Eril (13 d’agost), Novedades Carminha (15 d’agost), Cariño (17 d’agost), Papa Orbe y los Turpiales Sabaneros (19 d’agost), Viva Suecia (20 d’agost), Delaporte (21 d’agost) o Cupido (23 d’agost). L’apoteosi serà Zahara, un dels referents més grans de la música indie nacional, que el 25 d’agost a la nit interpretarà els temes del seu últim àlbum, ‘Astronauta’. Paral·lelament, els microescenaris patrocinats per Estrella Damm acolliran durant tots aquests dies altres concerts acústics de menor format protagonitzats per mig centenar de cantautors i duos emergents.

Però la música sonarà molt abans de caure la nit: Tres bars conceptuals acolliran experiències sonores abans i després dels concerts. I per als amants de la festa, alguns ‘dj’ garantiran la presència de ritmes electrònics, en ocasions barrejats amb sons tropicals, llatinoamericans o funkies.

Al costat dels concerts,l’oferta gastronòmica del White Summer també serà protagonista a la franja nocturna. Els visitants podran reservar taula i asseure’s còmodament a sopar en un dels cinc establiments efímers que hi haurà a la zona ¡A la taula! Una altra opció és menjar alguna cosa de forma més informal en els 18 punts culinaris i ‘food trucks’ de l’Avinguda Gastronòmica. D’altra banda, en aquesta edició s’ampliarà l’oferta de menjar sa amb propostes veganes, vegetarianes i sense gluten.

En horari familiar

Però a White Summer no serà necessari esperar a la posada del sol per poder disfrutar de la seva variada oferta cultural. Cada dia, a partir de les 18.00 (hora d’obertura del recinte), els assistents podran recórrer una exposició d’art contemporani, disfrutar deconcerts en família o d’algun dels80 espectacles de tarda, alguns d’ells premiats i reconeguts internacionalment. Destaquen, per exemple, ‘Hippos’ (de Zum-Zum Teatre), ‘Somnis d’Alícia’ (Teatre Nuu), ‘Naturas’ (Insòlits), ‘Candore’ i ‘Atlantes’ (tots dos de la companyia Bambolea) o ‘Meninas & Lumen’ (Yera Teatro). A l’espai Pista estarà present Jordi Galí amb la seva obra ‘Ciel’; Zero en Conducta i la companyia d’Aina Lanas (amb ‘Mawu Danza’), entre d’altres.

White Summer també acollirà la jornada especial Africa Moment (9 d’agost), amb múltiples propostes entorn de la cultura africana contemporània;concerts infantils (com el d’El Pot Petit, 17 d’agost), o laHoli Party del 6 d’agost. Finalment, la companyia de dansa pròpia de White Summer ha preparat tres espectacles diferents.

Per als més joves

L’Espacio Playground  serà on nens i adults puguin jugar aprenent. En la primera setmana del festival acollirà tallers creatius i activitats relacionades amb la natura i l’expressió corporal; la segona, pràctiques de relaxació i ioga, jocs amb elements naturals i tallers de cant, moviment i dansa; i la tercera, un taller d’experimentació amb una fascinant caixa de llums i sons. 

Per la seva part, per la haima de Talks passaran diferents conferenciants per parlar de creativitat, producció audiovisual, salut, il·lustració o gastronomia, entre altres temes.

De compres

Notícies relacionades

A tot això cal sumar-hi l’experiència de compra que, des de la seva primera edició, representa White Summer. Suposa la possibilitat de conèixer personalment un gran nombre de marques emergents i emprenedors creatius del panorama espanyol.

A més d’afavorir la promoció econòmica i social del seu entorn més proper, amb cada nova edició White Summer posa de manifest una preocupació més gran per la sostenibilitat i una creixent consciència ecològica. Per això, continuarà sent un dels festivals que menys residus generen. A les seves instal·lacions només es podran utilitzar vasos 100% biodegradables produïts amb materials compostos a base de blat de moro i, al seu torn, l’organització incentiva els restaurants participants a utilitzar ‘packaging’ biodegradable. Així mateix, en aquesta edició, les entrades comprades ‘online’ tindran una reducció de preu, per evitar el consum i la impressió de paper.