MOTOR

El rènting transforma la manera de disfrutar d'un cotxe

Aquesta modalitat està experimentant un gran creixement, especialment entre els particulars

Volkswagen ja ofereix tots els seus models sota aquest sistema, que es basa en una quota mensual

tiguan

tiguan

3
Es llegeix en minuts
Xavi Datzira

El rènting està canviant la manerad’adquirir un cotxe, en el que es preveu com un dels canvis culturals més grans en elsector de l’automòbil de les últimes dècades. La fórmula és senzilla: pagar una quota mensual i disposar d’un vehicle amb totes les despeses de manteniment, reparacions i assegurança inclosos. Al finalitzar el contracte, es torna, es canvia o es paga una quantitat per quedar-se’l en propietat. Un sistema que fins ara utilitzaven les grans empreses per gestionar les seves flotes, o bé les pimes i els autònoms, però que ara ha fet un pas més per incloure també els particulars.

De fet, les mateixes marques automobilístiques estan impulsant aquest sistema entre els seus clients. L’exemple més clar és el de Volkswagen, que ja ofereix pràcticament tots els seus models sota aquesta modalitat, sense entrada, amb assegurança a tot risc i manteniment inclosos en la quota. Els contractes són de tres anys, per la qual cosa l’usuari pot disfrutar sempre dels últims avenços i tecnologies, tal com recalquen des de la firma alemanya. Així, es pot conduir un Tiguan per 355 euros al mes, un T-Roc per 319 euros, un Golf per 257 euros o un Polo per 178 euros.

Volkswagen Golf.

Creixement continuat

Propostes com aquestes expliquen per què el rènting continua creixent a Espanya. Actualment existeix una flota de 621.262 vehiclescirculant sota aquesta modalitat, la qual cosa suposa un 14,3% respecte al període anterior segons les dades de l’Associació Espanyola de Rènting de Vehicles (AER). I l’àmbit que més creix és de les persones físiques –autònoms i particulars–, amb un augment de 2,90 punts respecte al 2017 per representar un 7,74% sobre el total. Un percentatge que, amb ofertes com la de Volkswagen, es preveu que continuï augmentant en els propers anys.

“Els canvis normatius de les ciutats, l’eclosió de noves formes de mobilitat basades en l’economia col·laborativa i la conscienciació que cal buscar la manera més racional per moure’s, juntament ambl’esforç informatiu que estan fent, tant els fabricants d’automòbils, com les companyies de rènting, per comunicar que aquesta fórmula és un servei per a tots, han propiciat el creixement massiu d’aquest servei”, apunta Agustín García, president d’AER.

El bon moment que està vivint el rènting a Espanya es basa en diferents motius, entre els quals el fet que els particulars també li han començat a veure els beneficis respecte a la compra d’un cotxe o al lloguer esporàdic. Per exemple, per a aquells que vulguin pagar una quota regularment i oblidar-se de la resta, el rènting és una opció ideal, ja que aquesta quota mensual fa que tinguin un vehicle en perfectes condicions per al qual, també, estan coberts tots els serveis. A més, algunes companyies ofereixen gran flexibilitat, per la qual cosa la quota mensual es pot veure reduïda si el comprador té liquiditat i vol abonar una entrada.

Més eficient i segur

Notícies relacionades

A més, amb el rènting, el client s’oblida d’abonar els impostos de matriculació i de circulació, tampoc haurà de contractar una assegurança, i la companyia s’encarregarà, en cas d’avaria, de qualsevol gestió amb el taller o el cotxe de substitució. D’altra banda, no és un fet menor que es pugui canviar de vehicle amb freqüència. I no només des d’un punt de vista estètic, sinó també pel fet que cada cotxe que s’entregui tindrà una tecnologia més avançada, una seguretat més gran i millor eficiència.

Finalment, es pot ressaltar que l’usuari de cotxe de rènting sol recórrer uns 20.000 km anuals, viu en grans nuclis de població, sol utilitzar el cotxe per motius de feina, prefereix tallers oficials, li agrada fer revisions completes i canvia el vehicle amb freqüència. Per a aquest perfil, el rènting s’erigeix com una molt bona opció, tot i que també s’ha de tenir en compte que, en aquesta modalitat, no es poden escollir acabats concrets i que cancel·lar el contracte de forma anticipada comporta una penalització econòmica.