EL CORTE INGLÉS

Set bàsics que et podràs posar durant tot l'any

Peces per lluir més enllà de la tardor

eciapertura

eciapertura

5
Es llegeix en minuts
L. P. / Barcelona

Quan sentim parlar del famós terme ‘fons d’armari’ ens assalta el dubte: ¿a què es refereixen? Darrere d’aquest concepte s’hi amaga el conjunt de peces de roba imprescindibles que hem de tenir a casa per garantir un 'look' adequat i estilós per a qualsevol ocasió, independentment de l’època de l’any, el grau de formalitat o l’hora del dia en què se celebri l’esdeveniment en qüestió.

Per anar enfortint aquest fons d’armari cal tenir en compte diferents aspectes, tot i que potser el fonamental és el que fa referència a la seva atemporalitat: no només és preferible que siguin peces que no passin de moda a la primera de canvi, sinó també que puguin servir-nos per a diverses estacions de l’any i condicions meteorològiques diverses. Aquí entra en joc el concepte de‘bàsics’,peces que poden ser útils ara que comença la tardor, però que també seran vàlides quan arribi el fred o fins i tot a la primavera.

De la mà d’El Corte Inglés hem fet aquesta selecció de les peces i accessoris que et pots posar ara –a la tardor– i també la resta de l’any. Comencem.

Els texans

Hi ha poques peces tan versàtils com uns texans, que resisteixen tant els rigors de l’estiu com els freds vents hivernals. A més, serveixen per a tota mena d’ocasions (feina, una festa, una trobada informal amb amics, etcètera) i costa imaginar-se una situació en la qual estiguin completament fora de lloc.

La clau està, com en la majoria de casos, en com es combinen. Amb un polo o una samarreta en una nit d’estiu; amb camisa i un jersei de llana fina a la tardor; amb un bon abric i un parell de botes a l’hivern... El ‘denim’ és l’autèntic tot terreny de la moda i a qualsevol bon armari no poden faltar-n’hi uns quants parells, de diferents estils (des de slim fit a un tall més recte) i colors (sense que falti, òbviament, el mític ‘blue jean’).

Pantalons xinesos

Els xinesos són un‘must have’,una peça que mai ha passat de moda des que van aterrar a les botigues –cap a la segona meitat del segle XX– i que han anat evolucionant i adaptant-se als temps, i han vestit homes generació darrere generació.

Per trobar el seu origen és necessari viatjar fins a l’Índia de mitjans del segle XIX, on hi havia un tipus de tela anomenada ‘khaki’ (nom derivat d’un color que en urdú significa ‘cendres’ o ‘pols’), fabricada en cotó o lli, i amb els fils creuats en diagonal. Aquesta peça ha evolucionat cap a colors molt diversos i, més enllà dels tons clàssics (com el camel o el beix), també indaguen en nous territoris amb models que van del verd al vermell (de cara a la primavera i l’estiu), i multipliquen les seves possibilitats i posen en relleu el perfil d’un home cada vegada menys subjecte als convencionalismes. Perquè aquests tons ja no són només per a l’estiu.

Mira aquí els models de xinesos.

Anoracs de plomes lleugers

La generalització de la calefacció a les nostres ciutats fa que la tardor i l’hivern ja no siguin tan crus com abans. En conseqüència, ja no és necessari vestir amb milers de capes per tenir una sensació de confort. En aquest sentit, una de les peces que més terreny ha guanyat en els últims anys són els anoracs de plomes lleugers, que tant serveixen quan el fred creix com en segons quins dies de primavera.

La clau perquè aquests abrics siguin realment eficaços és fixar-nos en tres factors. En primer lloc, si el farcit és de ploma d’oca o d’ànec (i, en aquest cas, si és de ‘duvet’, la qualitat suprema pel que fa a les plomes). En segon lloc, cal tenir en compte el percentatge de plomissol davant del de canó de ploma (80/20, 90/10, etcètera). Com més plomissol, menor serà el pes, un altre dels aspectes a tenir en compte per maximitzar la nostra comoditat.

Troba aquí anoracs de plomes lleugers.

Jerseis fins

Per a aquesta peça hi ha dos tipus de colls que són perfectes per a tot l’any. D’una banda, el tancat, més clàssic i funcional. I de l’altra, el coll en punta, dels més utilitzats. Una bona opció per portar aquests dos tipus de jerseis és amb camisa, i una de més informal és combinar-los amb una samarreta bàsica. Quant al gruix, es pot destacar que un jersei amb un teixit més fi es pot utilitzar tant quan faci fred (com a armilla per al vestit) o amb una peça d’abric. Ressalten la silueta natural, i es poden trobar llisos o estampats. Aquí hi entra l’estil de cada un.

Veure jerseis fins aquí.

Camises

Si donem prioritat a la versatilitat, hi ha alguns materials que hauríem de deixar de banda a l’hora d’adquirir una camisa. És veritat que, per exemple, estan molt de moda els models de franel·la de quadres, però en segons quines situacions, poden provocar-nos acaloraments. En el costat oposat, el lli és preciós per a l’estiu, però a l’hivern resultarà clarament insuficient. Per això l’ideal és optar pel cotó, teixit d’origen natural que a més vestir amb estil és un material que et durarà molt temps en el fons d’armari.

Després de triar el teixit, es poden trobar infinitat de models, des del tall clàssic fins a l’‘slim’, que és més entallat. Amb colls més habituals com l’italià o americà, o el mao, que abans només es veia a l’estiu.

Consulta tots els models de camises.

Les botines

Un altre dels elements que cal tenir en compte a l’hora de conformar un fons d’armari és el calçat. Hi ha qui pensa que les botines, per exemple, són només per a la temporada més freda. No obstant, en les últimes desfilades que anticipen les tendències en moda masculina de cara a la primavera del 2019, també han fet acte de presència.

N’hi ha tres models: les ‘chelsea’, popularitzades pels Beatles, que es reconeixen pel seu turmell elàstic. Les ‘chukka’, que tenen tres traus a cada costat i la puntera sol ser arrodonida. I per últim, les ‘desert’, que són el model més resistent i amb sola de crepè, que li dona una flexibilitat i una adherència especial. Si dubtes quines botines comprar-te, les ‘chukka’ en tonalitats marrons et combinaran amb la majoria de la roba.

El color d’aquestes sabates, finalment, també ens oferirà pistes de quins altres complements podem posar-nos per acabar d’arrodonir el nostre ‘look’, entre els quals hi ha, per exemple, els fulards.

Veure botines.

Els fulards

Notícies relacionades

De sedacotó o llana, aquesta peça uneix a la perfecció la seva funció més estètica amb la pràctica (mantenir el coll calent). I el que a l’hivern és gairebé un complement obligatori, a la primavera ens pot salvar d’un refredat fora de temporada. És un complement molt estilós que ha guanyat adeptes al món masculí.

Veure l’àmplia col·lecció de fulards.