L'administració d'Urquinaona ven part del primer premi del Nen

Entre quatre i sis milions d'euros s'han dispensat per finestreta

L’administració número 97 de Barcelona, situada a la plaça d’Urquinaona, reparteix una part del primer premi del Nen. / RICARD FADRIQUE / VÍDEO: ACN

1
Es llegeix en minuts
Carmen Jané
Carmen Jané

Redactora

Especialista en Periodista especialitzada en tecnologia, continguts digitals i elearning. Escric des de Última Hora.

ver +

Una administració clàssica i gairebé centenària, la número 97 de Barcelona, situada a la cantonada de la plaça d'Urquinaona amb Trafalgar, ha repartit aquest dimecres "entre dues i tres sèries" del 22.654primer premi del sorteig del Nen, segons va explicar el titular de l'establiment, Pedro Fortuño, que no tenia la dada exacta, però calculava que suposaven un total d'entre quatre i sis milions d'euros.

"Al no ser sèries senceres, es deu haver venut per finestreta", explicava a la porta de l'administració, entre els micròfons dels periodistes i després d'haver destapat la preceptiva ampolla de cava amb la resta de la seva família i les dues dependentes que treballen al local.

L'administració de la plaça d'Urquinaona és una clàssica a la ciutat, fa gairebé 100 anys que està oberta -des del 1919- i ha repartit nombrosos premis, entre ells el Gordo de Nadal de 1989, just quan Fortuño i la seva família es van fer càrrec del negoci. Fa dos anys va tornar a repartir la sort en el mateix sorteig amb altres sèries, encara que el premi més quantiós que ha venut ha sigut el segon del sorteig de Nadal del 2009, 180 milions en dècims.

"És un lloc que té sort, perquè els anteriors propietaris també ja havien repartit diversos premis", explicava. "I la il·lusió per haver donat un premi sempre és molt gran".

Notícies relacionades

El petit establiment, just davant la boca del metro, rebia aquest matí els comentaris d'alguns transeünts que admetien haver comprat allà encara que no els havia tocat. "Per aquí passa molta gent, i compren molts del barri; turistes, no. Immigrants, tenim comerços xinesos aquí darrere i molts llatinoamericans. Que comprin loteria és gairebé un signe d'integració", assenyalava.

L'administració també ha celebrat haver repartit el primer premi a Twitter.