Òbit

Mor Mocho Neira, ànima de Grupo Moncho’s

Adeu al xef i empresari gallec que va crear la marisqueria Botafumeiro el 1975

Moncho Neira, fundador del restaurante Botafumeiro, de Barcelona.

Moncho Neira, fundador del restaurante Botafumeiro, de Barcelona.

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Moncho Neira, el xef que va crear el Botafumeiro, ha mort segons publica ‘Crónica Global’. Les xarxes socials també parlen de la seva mort. L’hostaler de Lugo deixa una dona i tres fills. La història de Moncho Neira és la d’un home fet a si mateix que va arribar a Barcelona amb la majoria d’edat acabada de complir.

Va arribar des de Galícia amb una maleta buida. Tenia ambició i somnis que amb el temps, molt esforç i dedicació van fer que obrís el Botafumeiro, avui un clàssic de Barcelona, que va ser la base de Grupo Moncho’s, amb una desena de restaurants a Barcelona, com l’Asador del Mar, l’Europa i el Sexy Crab. Va fundar la marisqueria Botafumeiro, l’origen de tot, el 1975. Mentre aquest diumenge apareixia la notícia de la seva mort, ningú la confirmava en aquell emblemàtic establiment ni a d’altres del grup. «La família no ens ha comunicat res encara», han explicat a EL PERIÓDICO.

Notícies relacionades

Segons ‘Crónica Global’, fonts pròximes a la família de Neira han dit que aquest dilluns es farà la vetlla al tanatori de Sant Gervasi. Ho han detallat pròxims a la seva família, que han precisat que acomiadaran l’icònic Moncho «amb amor i tristesa». La seva família i amics l’acomiadaran en una vetlla demà dilluns al tanatori de Sant Gervasi. Després es farà l’enterrament a la seva Galícia natal. Nascut a Pol (Lugo), Moncho va ser un «emprenedor i un gran somiador», i la seva veritable passió era «donar felicitat en cadascun dels seus serveis». La seva família

vol «mantenir viu el seu llegat». Moncho Neira deixa una dona i tres fills.