Junts mira de frenar els canvis a batxillerat amb iniciatives legislatives
Els postconvergents consideren que qualsevol modificació suposa una "homogeneïtzació del currículum català a imatge de l’espanyol".

Alumnado de primero de bachillerato del instituto Eduard Fontserè de LHospitalet. /
Junts considera que els canvis que vol impulsar el Govern en el currículum de batxillerat, per satisfer així el requeriment del Ministeri d’Educació per complir la normativa estatal, acabaran "devaluant" aquesta etapa educativa. Per aquesta raó, el partit ha registrat una bateria d’iniciatives legislatives en les cambres on té representació –Congrés, Senat i Parlament de Catalunya– per frenar-los.
Els canvis, que s’aplicaran a partir del curs vinent a primer de batxillerat, afecten especialment les ciències. La proposta estatal pretén agrupar les assignatures de Física i Química i també les de Biologia, Geologia i Ciències Ambientals. Els professors de ciències que s’oposen a l’"atomització del batxillerat científic" plantejada pel departament, que proposa suprimir hores de les matèries comunes –Física, Química o Biologia– per donar-les a optatives com Reptes de la Física (és a dir, més matèries, menys hores cada una, en comptes de dedicar més hores a establir les bases). Però, davant la polèmica generada, la consellera d’Educació ha convocat per avui una reunió amb entitats científiques, professors de ciències i tecnologia, direccions de centres de secundària i Inspecció. La intenció és abordar els canvis i buscar una modificació "com més consensuada millor", i també evitar la pèrdua d’hores lectives de les assignatures afectades.
Proposta al Congrés
Els postconvergents, però, consideren que qualsevol modificació suposa una "homogeneïtzació del currículum català a imatge de l’espanyol" que no pretén "garantir una millora en la qualitat educativa dels joves". És més, afirmen que la fusió de matèries de modalitat "repercuteix negativament en l’aprenentatge de batxillerat, selectivitat i en el futur universitari".
Per aquesta raó, Junts va informar a través d’un comunicat que presentarà una proposta al Congrés per "revertir les interpretacions de la Lomloe", i també el decret que la desenvolupa, ja que considera que envaeix les competències de la Generalitat.
A més, el partit de Puigdemont també reclama la compareixença de la ministra d’educació, Pilar Alegría, al Senat; i la de la consellera d’Educació, Esther Niubó, al Parlament, perquè "exerceixi plenament les competències curriculars que li corresponen segons l’Estatut, que són les que confereixen al model educatiu català un caràcter únic", afirma el text distribuït per la formació política.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se
- Champions league Dembélé silencia l’Arsenal i acosta el PSG a la final de Múnic