Èric Mateu

De repetir curs a la millor nota

Casualitats de la vida, l’Eric Mateu i el Pau Palomar, les millors notes de la selectivitat, han tret exactament un 9,9 i només s’han desviat del 10 en català, en la qual han tret un 9,5. Tots dos faran el doble grau de Matemàtiques i Física de la UAB i, a més, es coneixen per haver coincidit en competicions científiques. Tots dos han estudiat en instituts públics i toquen la bateria i la guitarra.

De repetir curs a la millor nota
2
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El relat de l’Eric Mateu és d’aquells que posen la pell de gallina i tornen la confiança que, de vegades, les històries acaben bé. Aquest jove de la Floresta (Sant Cugat), orgullós bateria de la banda Indubio i membre de la Joventut Esperantista de Catalunya, va passar de repetir segon de primària a obtenir la millor nota de la selectivitat 2024 a Catalunya amb un 9,9 de mitjana (tot 10 en la fase general, menys un 9,5 en català). Exactament la mateixa qualificació que el Pau Palomar, alumne de Santpedor.

L’Eric, futur estudiant del doble grau de Matemàtiques i Física a la UAB, va cursar el doble batxillerat, internacional i local, al Forat del Vent de Cerdanyola del Vallès, un dels pocs instituts públics que ofereixen aquesta possibilitat. Havia estudiat l’ESO a l’institut Leonardo da Vinci de Sant Cugat i pràcticament tota la primària a l’escola pública Turó de Can Mates, on va repetir segon.

"Vaig començar infantil en un centre concertat, però anava bastant malament. En matemàtiques mostrava molta habilitat, però la resta no ho portava bé. Sempre m’ha costat molt llegir, soc de llegir molt lent, i tenia problemes amb els companys. No sé si era bullying o conflictes interpersonals, però ho vaig passar malament i a segon de primària la meva família va decidir canviar-me d’escola", explica l’avui flamant millor nota de la selectivitat a Catalunya. "Quan van descobrir que necessitava ulleres, la cosa va millorar molt", prossegueix aquest músic i estudiant brillant i, malgrat les dificultats, un gran lector. "Disfruto sobretot amb obres de divulgació científica i amb contes; el meu autor preferit és Lovecraft", apunta.

Tot i que a l’entrar al Turó de Can Mates –la seva segona escola– al principi li va costar relacionar-se perquè a l’anterior escola ho havia passat molt malament, "allà els professors lluitaven molt contra el bullying, mentre que a l’altra escola no passava", diu. I admet que odiava llegir.

Guitarra, piano i bateria

Notícies relacionades

Li encanta la bateria, instrument que va aprendre a tocar a tercer d’ESO. A més de les matemàtiques se li dona molt bé la música. Va començar amb el piano, després la guitarra i, a través d’un amic, es va passar a la bateria. "Vam començar a tocar amb un grup que vam formar en el Leonardo da Vinci amb companys de l’institut. Primer ens va sortir algun concert petit, i mira...", explica. N’hi ha prou amb fer una ullada a l’Instagram de la seva banda per confirmar que la cosa s’ha fet gran.

Sobre els seus plans per a les vacances, respon: "Estudiar molt". "Estic mirant tècniques de lectura ràpida. No és que vagi molt lent, ara mateix estic en una mitjana normal d’una persona adulta, unes 240 paraules per minut, però a nivell universitari la mitjana és més alta", afirma el jove, que es passa hores estudiant, sobretot allò que li interessa. "Ara estic estudiant per internet nutrició, programació i economia, a més de l’esperanto". I explica un dels seus projectes: arribar a aprendre un idioma de cada família de llengües.

Temes:

Física Joventut