Les víctimes

Un senegalès heroic

Un senegalès heroic
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La comunitat senegalesa està de dol. A més de Mariama Syll, navarresa de 23 anys de pares senegalesos, també va perdre la vida en l’ensorrament Abdoulaye Diop, també senegalès, de 44 anys. L’home va ser condecorat el 2018 per la policia local per rescatar un banyista que estava a punt a d’ofegar-se a s’Arenal. Diop era molt estimat a la zona. "Era un deu com a persona", coincideixen a afirmar els que el van conèixer.

Diop va arribar a Mallorca el 2007. Treballador i considerat, des de fa algun temps treballava com a porter al Black Magic, un freqüentat local de s’Arenal, i per això prestava especial interès a la seva forma física. Precisament ahir, després d’entrenar-se al gimnàs, es va parar a prendre alguna cosa a la terrassa del Medusa. Pocs minuts després, el sostre li va caure al damunt i va morir sota la runa.

Notícies relacionades

El desembre del 2017, Diop i un compatriota seu van participar en un rescat heroic. Una nit van topar a la platja s’Arenal amb una dona desesperada perquè el seu marit s’havia ficat al mar en plena nit i no tornava. Els dos migrants es van ficar a l’aigua malgrat l’intens fred i van aconseguir rescatar la víctima, que va sobreviure malgrat que presentava ja símptomes d’ofegament i hipotèrmia. El ple de l’Ajuntament de Palma va acordar mesos després reconèixer oficialment la seva gesta. Tots dos van ser condecorats amb la Creu al Mèrit Policial amb distintiu blanc, reconeixement que van rebre de mans del llavors alcalde de la ciutat, Antoni Noguera, durant la Diada de la Policia Local de Palma el maig del 2018.

Al lloc del sinistre van acudir nombrosos familiars i amics de les víctimes. Entre ells es trobava el germà de l’Abdoulaye, que, molt emocionat després de conèixer la seva mort, recordava les seves grans qualitats humanes.

Temes:

Física