Infertilitat

Una de cada sis dones té problemes per quedar-se embarassada

Una de cada sis dones té problemes per quedar-se embarassada
1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

La manera de ser mare ha canviat en els últims anys. Les dones són més infèrtils, decideixen tenir fills més tard i aposten, a edats primerenques, per congelar els seus òvuls. La 46è edició de l’International Dexeus Congress, que té lloc des d’avui i fins dissabte al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona, reuneix més de 700 professionals de fins a 46 països del món i l’edició d’aquest any estarà dedicada a la reproducció assistida.

"La infertilitat ha augmentat molt. Una de cada sis dones té problemes per quedar-se embarassada", va explicar a aquest diari Nikolaos Polyzos, director científic del congrés. Passa pels canvis de vida (les dones s’embarassen cada vegada a edats més avançades), perquè la idea de família ha canviat en els últims anys i, també, per factors mediambientals com la contaminació. "Estem investigant l’impacte del medi ambient en la fertilitat: la pol·lució disminueix les taxes d’embaràs", assegura Polyzos.

"Més independents"

Notícies relacionades

A més, explica que les dones són "més independents" que abans, per la qual cosa decideixen tenir un embaràs a edats més avançades. Un dels temes que tractarà el congrés és la "preservació de la fertilitat": les dones que "amb 30, 32 o 35 anys" acudeixen a la clínica per congelar els seus òvuls amb la idea de poder ser mares més endavant, quan trobin parella o quan les condicions siguin més favorables per a la criança. Així, el congrés abordarà també els tipus de tractaments que s’ofereixen a les dones que decideixen posposar la seva maternitat i l’impacte que té l’edat avançada en la taxa d’èxit de la reproducció assistida.

"Cada vegada més dones congelen els seus òvuls. Abans venien dones de 40 anys; ara, més joves. I això té sentit perquè recomanem congelar els òvuls als 35 o 36 anys", explica Polyzos.