addiccions

Sanitat treballa en una guia de descripció de psicofàrmacs

Sanitat treballa en  una guia de descripció de psicofàrmacs

EP

1
Es llegeix en minuts
Nieves Salinas

La ministra de Sanitat, Mónica García, va revelar ahir al Congrés que el Comissionat de Salut Mental treballa en una guia de descripció de psicofàrmacs davant "el seu alarmant consum". Davant la Comissió Mixta per a l’Estudi dels Problemes de les Addiccions, va assenyalar: "Les addiccions no són un vici, ni de debilitat, ni de caràcter, són malalties. Cal oferir respostes científiques i assistencials".

García va avançar que el Comissionat de Salut Mental treballa en una guia per prevenir l’addicció als psicofàrmacs, ja que el seu consum està tenint "un augment de proporcions alarmants". L’objectiu és comptar amb "pautes clares per anar reduint i eliminant la medicació psicotròpica quan ja no és necessària", va assenyalar.

Notícies relacionades

El pla tractarà específicament la dificultat de discontinuar certs psicofàrmacs a causa dels efectes d’abstinència que poden generar, així com la necessitat d’una supervisió i un acompanyament durant aquest procés. La titular de Sanitat va tornar a posar el focus en els determinants socials de la salut mental, i va recordar que la prevalença en la presa d’antidepressius és vuit vegades superior entre les rendes més baixes. "La vida fa més mal en uns barris que en d’altres on hi ha menys recursos per preparar-te psíquicament davant els avatars propis de la vida", va concloure.

García es va aturar en el consum de tabac, com la segona substància més consumida, després de l’alcohol, i va recordar que el Govern central ha pres recentment mesures en la lluita contra el tabaquisme, com la de l’empaquetament genèric o l’ampliació dels espais sense fum. Sobre el cànnabis medicinal, va recordar que el ministeri ha obtingut informes per atendre els pacients que tenen dolor, però respecte a l’ús recreatiu que han autoritzat altres països, va afirmar: "Això no ocupa el ministeri, que se centra en el terapèutic".