Davant el jutge

Judici contra quatre mossos per una detenció violenta

Judici contra quatre mossos per una detenció violenta
1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"El que m’estaven fent no era humà". Aquestes paraules van ressonar ahir en una sala de l’Audiència de Barcelona on quatre agents dels Mossos d’Esquadra es van asseure al banc dels acusats per la detenció violenta d’un jove xilè, Ignacio Andrés. F. C. al barri del Raval el 13 de novembre del 2020, quan encara s’aplicaven restriccions per la covid. La fiscalia reclama vuit anys i mig de presó per a cadascun dels agents per un delicte contra la integritat moral, detenció il·legal, lesions i falsedat per suposadament haver-se inventat un atestat policial per justificar l’arrest. Per intentar disminuir la pena, els imputats van pagar la indemnització de 3.400 euros a la víctima perquè se li apliqui l’atenuant de reparació del dany. Aquests diners van directament al jove i, com va dir el tribunal, no seran tornats als acusats encara que siguin absolts.

Cap a les 23.30 del 13 de novembre del 2020 l’Ignacio es dirigia amb uns amics a casa d’altres coneguts. En aquella època encara s’aplicava la restricció de no poder anar pel carrer a partir de determinada hora. "Ens va parar una patrulla i ens va dir que no podíem caminar pel carrer. Li vam dir que anàvem a casa d’un amic i que perdonessin. Ens van deixar que seguíssim", va explicar al judici l’Ignacio. Al cap d’uns minuts, al carrer Nou de Dulce, al barri del Raval, els agents acusats li van donar l’alto. "Vam pensar que ho deien a altres i vam continuar caminant".

Notícies relacionades

Tentinejant

Els mossos se’ls van acostar. "Ens van posar contra una persiana. Ell [un dels policies imputats] va arribar alterat, d’una manera que no era normal. Venia molt alterat i agressiu. Des d’aquell moment va començar l’agressió". La testimoni que va gravar els vídeos ha confirmat la versió de la víctima: "El noi estava cridant i sagnant. Quan el van entrar al cotxe anava tentinejant".

Temes:

Barcelona