Un menor i un turista que va el voler salvar moren en una platja de Tarragona

Personal de emergencias detrás del cordón policial en la playa del Miracle de Tarragona

Personal de emergencias detrás del cordón policial en la playa del Miracle de Tarragona / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un veí de Tarragona de 16 anys i un home de 32 i de nacionalitat alemanya van morir ofegats dijous a la platja del Miracle de Tarragona. El menor estava amb uns amics i, per una imprudència, va caure al mar. Davant els crits d’ajuda diverses persones van anar a socórrer-lo, entre ells el turista alemany que passejava per la zona. També es van llançar a l’aigua dues persones més.

El turista va arribar a agafar el menor dins de l’aigua, però el fort onatge va fer que se separessin i els dos van acabar perdent la vida ofegats. Efectius de Salvament Marítim i de la Creu Roja van acudir al rescat i van salvar les altres dues persones que es van llançar a ajudar el noi. Aquestes dues últimes van ser evacuades en helicòpter i es recuperaven ahir en un hospital de les ferides sofertes i de la hipotèrmia.

Suport psicològic

Els psicòlegs del Sistema d’Emergències Mèdiques van atendre els acompanyants del menor i del turista mort. Els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació per determinar les causes d’aquest doble accident mortal. Set dotacions de bombers també van intervenir des de la platja perquè no s’acostés ningú més a la zona, atès el fort onatge.

Notícies relacionades

Després de conèixer-se aquestes morts, l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, va recordar que a l’esmentada platja hi ha "corrents perillosos" i estan senyalitzades. L’ajuntament va difondre missatges en català, castellà, anglès i àrab advertint al respecte.

Viñuales va assenyalar que dijous hi havia una prealerta pel mal estat del mar i que "les recomanacions eren claríssimes". Va emfatitzar que l’any passat un turista italià també va morir pels forts corrents a la zona i, per això, es va decidir ampliar l’horari dels socorristes de la platja del Miracle.

Temes:

Tarragona