Trànsit incorpora per primera vegada a l’AP-7 dos carrils addicionals

Trànsit incorpora per primera vegada a l’AP-7 dos carrils addicionals

EFE

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

El Servei Català de Trànsit (SCT) incorporarà per primera vegada dos carrils addicionals de sortida de l’AP-7 per afavorir la circulació al dispositiu especial de Setmana Santa. El director del SCT, Ramon Lamiel, va detallar que se situaran en els trams entre Montornès del Vallès i Sils, i entre Martorell i Banyeres del Penedès. Els carrils s’habilitaran avui, dia en què es preveu el nombre més elevat de desplaçaments. En concret, Lamiel va avançar que entre avui i demà es produiran uns 395.000 desplaçaments de sortida i que n’hi haurà uns 590.000 de tornada. El SCT ha demanat "prudència" als conductors, especialment durant la tarda de demà i dissabte, quan es preveuen més sinistres.

El Servei Català de Trànsit (SCT), juntament amb els Mossos d’Esquadra, va assenyalar que, al produir-se aquesta operació en ple canvi d’hivern a primavera, calculen que la mobilitat es distribuirà principalment entre les estacions d’esquí i la zona del litoral. S’estima que la via més concentrada serà l’AP-7, com passa des que es van alliberar els peatges. L’operació tornada tindrà lloc des de les dotze del migdia del diumenge 31 de març fins a les dotze de la nit de dilluns. S’estima que en aquest moment tornaran a Barcelona i a la seva àrea metropolitana uns 590.000 vehicles.

28 víctimes mortals

Notícies relacionades

En la presentació del dispositiu, el director de Trànsit, Ramon Lamiel, va recordar que "des de principis d’any hi ha hagut 28 víctimes mortals per accident de trànsit a les carreteres catalanes, el que suposa una reducció del 22,2% respecte al 2019 i del 12,2% respecte al 2023".

Lamiel també va explicar que hi va haver una dispersió de la sinistralitat quant als tipus de vies. El 60% dels accidents es produeixen a la tarda i el 47% els divendres i dissabte. Per això va fer una crida a la "precaució".

Temes:

Esquí