La falsa doctora de l’Hospital de Berga també va treballar per al RACC

Sara C.C. va formar part de l’equip d’atenció mèdica al circuit de Montmeló i en festivals com el Cruïlla. Un jutjat la investiga des del juliol per exercir sense títol en 12 centres sanitaris.

La falsa doctora de l’Hospital de Berga també va treballar per al RACC

guillem sánchez

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La falsa doctora que es va burlar durant anys del sistema sanitari de Catalunya, fins que va ser detectada per l’Hospital de Berga l’estiu del 2023, també va atendre ferits en competicions de motor o assistents de concerts i fires de Barcelona, segons fonts consultades per EL PERIÓDICO. Contractada pel RACC (Reial Automòbil Club de Catalunya), formava part de l’equip de prevenció desplegat per aquesta companyia al Circuit de Barcelona-Catalunya, més conegut com a circuit de Montmeló, o en festivals com ara el Cruïlla, l’esdeveniment que se celebra cada juliol al parc del Fòrum de la capital catalana.

Sara C. C., una dona de 31 anys originària d’Olot que va ocultar també al seu propi entorn que no era ni metge ni infermera, tal com va avançar aquest diari, està sent investigada des del mes de juliol passat per un jutjat de Berga per impostar els dos oficis en una dotzena de centres sanitaris escampats pel territori català. Segons va confirmar el mateix RACC, aquesta companyia és una de les que va contractar Sara C. C. i, com les anteriors, tampoc va detectar la seva falta de titulació.

"¿Vaig estar transferint pacients a una falsa doctora? Em bull la sang, ningú pot passar de puntetes sobre això", es lamenta un sanitari que va contactar amb aquest diari per denunciar que, durant dos anys, va coincidir de manera assídua amb Sara C. C. al circuit de Montmeló, una instal·lació que acull fins i tot campionats mundials de la fórmula 1 i de Moto GP.

Sara C. C. estava allà de doctora del RACC –empresa adjudicatària– mentre corrien pilots com Fernando Alonso o Marc Márquez, tot i que hagués sigut estrany que ella arribés a atendre’ls, perquè per a aquests esdeveniments existeix una delegació mèdica extraordinària. Perquè per les mans de Sara C. C. passés una estrella hauria d’haver-se produït un accident multitudinari, una cosa que no va passar. A qui sí que atenia Sara C. C. era a la resta de pilots de proves menys glamurosos però rellevants, algunes d’àmbit nacional.

Sense explicacions

Segons aquest treballador, que exigeix anonimat, els responsables de contractar-la no han donat ni les explicacions oportunes ni atorgat a l’assumpte la gravetat corresponent: Sara C. C. va treballar per al RACC durant un període d’aproximadament dos anys, que situa entre el 2021 i el 2022, formant part de l’equip mèdic que obligatòriament ha de ser present quan es produeix una competició de motor, en un circuit tancat o en carreteres obertes, com un ral·li. O també en serveis sanitaris que prestava aquesta companyia en esdeveniments multitudinaris, com festivals i exposicions. Llocs en els quals "gairebé sempre" hi ha algú que requereix atenció mèdica, remarca.

Contactat per aquest diari, el RACC ha reconegut que va contractar la falsa doctora. Una portaveu de la companyia va rebaixar la relació laboral que van mantenir amb la sospitosa a serveis puntuals –les competicions i festivals, se sobreentén– i va evitar aclarir durant quant temps es va allargar.

"Era molt atrevida. No li feia por res", la descriu aquest sanitari, que la recorda vestida amb la roba del RACC i amb un peto amb el logo que la identificava com a "doctora", barrejant-se amb el personal sanitari durant les competicions esportives.

Notícies relacionades

"Sí que xocava el fet que fos tan jove i tingués dues carreres", admet. Sara C. C. afirmava tenir les titulacions de Medicina i Infermeria, una cosa infreqüent, sobretot a la seva edat. També cridava l’atenció "com de verda que estava", tot i que no fins a l’extrem d’aixecar sospites perquè aquesta font denuncia que no és cap novetat que per a aquesta funció de vigilància mèdica de proves de motor es contracti personal que, fins i tot disposant de titulació, presenti un nivell de preparació molt baix.

Aquest diari va contactar així mateix amb la filla d’una pacient atesa per Sara C. C. el gener del 2023 a l’Hospital de Berga, centre en el qual va exercir durant més de mig any com a metge en una àrea tan delicada com la d’urgències. El seu testimoni no deixa de ser sorprenent, perquè afirma que Sara C. C. va atendre la seva mare de manera "molt humana".