Detingut el presumpte violador de la mare que va llençar el nadó a la paperera

La mare del nounat, d’uns 20 anys, va declarar que l’embaràs era fruit d’una violació i que el nen havia nascut mort.

Detingut el presumpte violador de la mare que va llençar el nadó a la paperera

MOSSOS

1
Es llegeix en minuts
EVA BATLLE

Els agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos a Girona van detenir dijous un home com a presumpte violador de la dona que va llençar el seu nadó nounat a una paperera de la Bisbal d’Empordà (Baix Empordà). Es tracta d’un home de 39 anys i amb antecedents policials.

Els Mossos van obrir una investigació el 2 de gener després que un escombriaire trobés en una paperera del centre de la població el cos d’un nadó mort. El nen encara tenia el cordó umbilical. Fruit de les indagacions, els agents van aconseguir identificar la mare. La dona, d’uns 20 anys, va declarar que l’embaràs va ser fruit d’una violació i que el nadó va néixer mort. Els primers resultats de l’autòpsia avalen la versió de la jove. Així, apunten que abans del part, el nadó ja no tenia vida. No obstant, encara falten alguns resultats per acabar de confirmar aquesta hipòtesi.

Notícies relacionades

Tant el detingut com la mare van passar davant el jutge del jutjat d’Instrucció número 4 de la Bisbal. La mare va quedar en llibertat sense mesures cautelars en la seva condició d’investigada per la mort del nadó. El jutge va acordar una sèrie de diligències, ara pendents de completar, per determinar els fets i, per tant, la causa continua oberta.

El detingut va quedar en llibertat en condició d’investigat per agressió sexual i a disposició de l’autoritat judicial.