La Generalitat aparca els Jocs Olímpics d’Hivern per la poca aigua i neu

La Generalitat aparca els Jocs Olímpics d’Hivern per la poca aigua i neu
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat ha aparcat la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern en un moment de sequera extrema a Catalunya i amb carències de neu, que tot apunta que persistiran en els pròxims anys pel canvi climàtic.

En declaracions a Catalunya Ràdio, informa Efe, la secretària d’Acció Climàtica de la Generalitat, Anna Barnadas, va indicar ahir que disposen d’informes que descarten la viabilitat de poder acollir un esdeveniment d’aquestes característiques.

Notícies relacionades

"L’evidència del canvi climàtic és una realitat que cada vegada serà més dura en el sentit de l’aigua. Veient les imatges actuals de les estacions d’esquí –amb poca neu–, difícilment es podran celebrar uns Jocs Olímpics d’Hivern en unes latituds com les de Catalunya", va afirmar.

Barnadas va destacar que, per al Govern, "és un projecte que ja no estava en la primera línia" i, a més, Acció Climàtica disposa d’informes que aconsellen "posar molta precaució" en aquest tipus d’iniciatives, per l’escassetat d’aigua. Si bé va puntualitzar que correspon al Departament de Presidència confirmar si ho descarta definitivament.