Cau una banda que va segrestar un empresari a Portugal i el va deixar a Collbató

VÍDEO: MOSSOS D'ESQUADRA

1
Es llegeix en minuts
GERMÁN GONZÁLEZ

Tot va començar el 24 d’agost. Un empresari portuguès de 82 anys arribava a una propietat immobiliària que tenia a la venda a Almancil (Algarve, Portugal) que havia de mostrar possibles compradors. Tot i això, diversos homes el van abordar al cotxe, li van donar cops i el van amenaçar amb pistoles, a més de lligar-lo.

Així, van recórrer al cotxe de la víctima 1.200 km en 20 hores: primer per diverses zones de Portugal, i després, creuant la frontera i el territori espanyol, fins a Collbató (Baix Llobregat). En un bosc d’aquesta localitat van deixar abandonat l’empresari lligat a un arbre.

Un veí que passava per una carretera pròxima el va localitzar i en va alertar la Policia Local, que va activar el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). La víctima va ser traslladada a un ambulatori, ja que tenia nombroses lesions. Mentre es va mantenir retingut, els segrestadors li van donar cops i van amenaçar per aconseguir les seves claus bancàries i poder transferir-se als seus comptes uns 100.000 euros.

Els sospitosos van intentar defraudar més quantitats sense èxit. A més, van robar les targetes bancàries i el PIN de la víctima, amb què van fer reintegraments en caixers automàtics juntament amb compres d’aparells electrònics en botigues del centre de Barcelona.

Notícies relacionades

El fill de l’empresari va denunciar la seva desaparició a Portugal i es va iniciar la col·laboració entre els Mossos i les autoritats d’aquest país, a més de la Policia Nacional i l’Europol.

A partir d’aquesta denúncia, es va iniciar una investigació conjunta entre Mossos i Policia Nacional, amb la participació de la Polícia Judiciária portuguesa, que va permetre identificar i localitzar els sospitosos del segrest, que residien a Espanya. El desembre passat, un dia abans de les detencions, els investigats se’n van anar de forma inesperada a Portugal, per la qual cosa els agents els van seguir el rastre.