Cau una xarxa de falsos hereus que va desviar 2 milions d’euros

Un empleat d'un banc era el capitost de la trama que es dedicava a buidar els comptes de persones mortes

VÍDEO: ACN

1
Es llegeix en minuts
germán gonzález

Era un pla a priori senzill però molt efectiu. Hi ha titulars de comptes bancaris que moren sense posar-los a noms d’altres, de manera que els diners queden en dipòsit fins que apareix l’hereu que ho reclama. Per això, un empleat d’una entitat bancària i el seu soci captaven terceres persones perquè es fessin passar per falsos hereus i aconseguir accedir a aquests diners. El problema va ser quan la titular d’un d’aquests comptes va aparèixer en una sucursal, demostrant que no estava morta. Els plans simples també es desbaraten amb la facilitat més gran.

Notícies relacionades

La Unitat de Blanqueig de Capitals i Delictes Econòmics dels Mossos d’Esquadra van detenir el passat 29 de novembre nou persones a Rubí, Terrassa, Sabadell i Barcelona. Estan acusats d’estafa, falsedat documental, blanqueig de capitals i pertànyer a grup criminal. Per a la policia, es tracta d’una banda criminal que amb ajuda de col·laboradors va desviar dos milions d’euros d’un banc utilitzant el mètode dels falsos hereus: persones que reclamaven els diners de comptes corrents de difunts fent-se passar per familiars.

Els dos responsables del grup, un d’ells empleat del banc que facilitava informació a un altre que falsificava documents dels implicats, tenien una societat instrumental, constituïda l’any passat, amb la qual administraven immobles adquirits amb els diners desviats a Sort, Masella i Llívia, a més de vehicles d’alta gamma i objectes de luxe de gran valor.

Temes:

Rubí Barcelona