Afectacions a tot Espanya

Renfe pateix incidències i retards malgrat la desconvocatòria de la vaga aquest divendres

Renfe pateix incidències i retards malgrat la desconvocatòria de la vaga aquest divendres

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La desconvocatòria a última hora de la vaga que havien convocat a tot Espanya els sindicats de Renfe i Adif en contra del traspàs de Rodalies a la Generalitat no ha evitat que aquest matí es produïssin incidències i retards en els serveis dels trens, que han hagut de ser reprogramats amb celeritat.

Segons ha informat un portaveu de Renfe, la situació aquest matí era, «en línies generals, de normalitat» tot i que s’hi ha produït «alguna incidència puntual, que ja es va avisar, derivada de la desconvocatòria».

La companyia va avisar els usuaris que, a l’haver-se establert serveis mínims anteriorment a la desconvocatòria de la vaga, era necessari reprogramar l’oferta habitual, per la qual cosa podien produir-se modificacions puntuals en el servei ferroviari durant les primeres hores. Aquesta situació s’anirà normalitzant al llarg del matí, segons la companyia.

Als viatgers de l’AVE/Llarga Distància i Mitjana Distància afectats per possibles modificacions se’ls ofereix, sempre que sigui possible, viatjar en un altre tren en l’horari més aproximat a l’adquirit. També poden anul·lar o canviar per a una altra data el bitllet sense cap cost.

Segons la companyia, aquesta situació ha afectat pocs viatgers, perquè quan es convoca la vaga ja es bloqueja la venda dels serveis que es poden veure anul·lats.

Notícies relacionades

Els sindicats van desconvocar ahir a la tarda la vaga a Renfe i Adif que havia d’arrencar aquest divendres després d’arribar a un acord amb el Ministeri de Transports.

Segons va informar el ministeri, el ministre Óscar Puente s’ha compromès a garantir que els sindicats de Renfe i Adif formaran part de les taules de negociació per a la transferència de la gestió de Rodalies a Catalunya, així com a «respectar i salvaguardar en tot moment els drets sociolaborals i de permeabilitat de tots els empleats de les dues empreses públiques». 

Temes:

Renfe