Cursa de les dones

Més de 33.000 dones tenyeixen Barcelona de rosa per a reinvindicar la lluita contra el càncer de mama

Més de 33.000 dones tenyeixen Barcelona de rosa per a reinvindicar la lluita contra el càncer de mama

BCN Esports

2
Es llegeix en minuts
EFE

Més de 33.000 dones vestides amb samarretes roses per reivindicar la importància de la prevenció i la recerca en la lluita contra el càncer de mama han participat aquest diumenge en la Cursa de les Dones Central Lechera Asturiana, en la qual s’ha imposat Cristina Silva amb un temps de 26 minuts i 47 segons.

L’atleta barcelonina ha sigut la més ràpida a completar els 7,7 quilòmetres del nou traçat de la carrera, amb sortida al passeig de Pujades, entre els carrers de Nàpols i Wellington, i arribada al passeig Lluís Companys en un circuit pràcticament circular. Silva va creuar la meta en solitari, seguida per Sara Benedí (27.15), Anna Beltrán (27.35), Laura Vílchez (28.35) i Silvia Segura (28.39).

Amb una participació massiva, que ha recuperat nivells previs a la pandèmia, i en un ambient festiu, corredores de totes les edats han recorregut diverses artèries del centre de Barcelona com el carrer de Marina, el passeig de Colom, l’avinguda del Paral·lel, el carrer del Comte d’Urgell i la Gran Via de les Corts Catalanes.

Abans de la sortida, l’organització ha homenatjat la triatleta paralímpica Eva Moral, bronze a Tòquio 2020 i acabada de classificar per als Jocs Paralímpics de París 2024, i també l’atleta paralímpica Melani Bergés per la seva contribució a l’esport femení i a la societat.

Festival de fitnes

Després de la carrera, algunes de les participants, que han lluït el 016 als dorsals –el telèfon d’atenció a les víctimes de violència masclista, que no deixa empremta en la factura telefònica–, s’han afegit al festival de fitnes i aeròbic organitzat als voltants de l’Arc de Triomf.

Notícies relacionades

Més enllà de promoure l’esport i l’adopció d’hàbits saludables entre les dones, el component solidari és un dels pilars de l’esdeveniment, que a finals d’any donarà 75.000 euros a l’Associació Espanyola contra el Càncer i continuarà recolzant econòmicament tres fundacions dedicades a protegir les dones en diferents àmbits: Wanawake Dona, Fundació GEICAM i Clara Campoamor.

Barcelona ha sigut la novena i última parada anual del circuit de la Carrera de la Dona, que va començar a Las Palmas de Gran Canària el 12 de març i posteriorment va passar per València (23 d’abril), Madrid (7 de maig), Vitòria (21 de maig), Gijón (18 de juny), la Corunya (24 de setembre), Sevilla (8 d’octubre) i Saragossa (22 d’octubre).

Temes:

Càncer Dones