El crim de les bessones Vázquez: «Els cops van deformar el crani del Pedro»

EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«El dany cerebral era espectacular» pels cops que se li van donar al cap «amb una força important», cosa que li va provocar «una gran deformitat del crani». Són les principals conclusions a què han arribat els forenses que han comparegut en el judici contra les bessones Dolores i Pilar Vázquez, i la parella sentimental d’aquesta última, Isaac Gil. Els facultatius han descrit aquest dilluns les conseqüències de la brutal agressió que va rebre Pedro Fernández amb una barra de metall (pota de cabra) la nit del divendres 9 de juliol al dissabte 10 del 2021 al domicili a Sabadell de la Dolores, nòvia de la víctima. El fiscal reclama 24 anys de presó per a la Pilar i l’Isaac i 24 anys i mig per a la Dolores,

Al cos sense vida no s’hi van trobar signes de defensa, per la qual cosa el mort va ser sorprès pels cops. Primer, a l’habitació on dormia amb la Dolores aquella nit i després, havent aconseguit escapar de la vivenda, al replà de la planta tercera de l’immoble, on es van trobar la majoria de les taques de sang i, fins i tot, restes de crani del Pedro, que, van explicar els forenses, només portava posats uns calçotets. Els cops li van ser dirigits directament al cap i a la cara. Almenys, es van localitzar en aquesta zona unes 12 ferides, tot i que les més greus i mortals van ser els impactes a la part superior del cap, «el crani li va quedar enfonsat» i li van trencar l’os, han especificat els experts.

Notícies relacionades

La víctima, han afegit els forenses, tenia fracturat els ossos de la cara i del cap. «Hi va haver una destrucció massiva dels ossos del cap», han puntualitzat els metges. Al seu entendre, els cops els hi va donar l’Isaac, que ha confessat l’agressió, quan el Pedro estava quiet, és a dir, van començar quan era al llit amb la Dolores. Aquesta versió desmunta les paraules de l’Isaac que va intentar defensar-se quan la víctima es va abalançar cap a ell a l’interior del dormitori de la que era la seva cunyada. En aquesta habitació també es van trobar taques de sang.

Sense trastorn mental

Els psicòlegs i psiquiatres judicials que van examinar els tres acusats, per la seva banda, han descartat que algun d’ells tingui un trastorn psíquic que els disminuís la capacitat d’actuar i decidir, per la qual cosa, segons la seva opinió, eren conscients dels seus actes. Sí que han reflectit als seus informes la impulsivitat de l’Isaac i la dependència emocional de la Dolores cap a la seva germana Pilar. Els Mossos van relatar la setmana passada en el judici que quan van parlar amb les bessones van constatar que la Pilar intervenia quan la seva germana parlava i que era ella la que pretenia portar la veu cantant». La Dolores, quan va sortir en llibertat, preferia haver estat amb la seva germana i aquesta separació li produïa angoixa i ansietat», han recordat. Els tècnics, a més, han explicat que al revisar els antecedents sanitaris de la Dolores van comprovar que aquesta havia explicat al seu metge de capçalera abans del crim episodis de violència de gènere per part del Pedro.