INE

Els tres barris de Barcelona amb la renda per càpita més alta d’Espanya

L’INE retalla al 0,1% el creixement de l’economia en el tercer trimestre

El ‘qui és qui’ de Sant Cugat: així són els alcaldables de les municipals del 28M

Detinguda a Sant Cugat una persona que acabava de robar a l’interior d’un domicili

Els tres barris de Barcelona amb la renda per càpita més alta d’Espanya

Alejandro García / Efe

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha publicat aquest dilluns l’informe general d’indicadors urbans, que inclou diverses dades econòmiques i demogràfiques de ciutats espanyoles, entre les quals figura Barcelona.

Dels barris amb més renda per càpita d’Espanya, quatre pertanyen a la ciutat de Barcelona: Les Tres Torres, Pedralbes, Sant Gervasi-Galvany i Sant Gervasi-La Bonanova.

Sant Cugat, el nou rei

Els 15 barris amb més renda mitjana anual per habitant superen els municipis que lideren aquest indicador, i Sant Cugat del Vallès (amb 21.304 euros per habitant) se situa al segon lloc. Sant Cugat també és el municipi de l’estat que té una taxa d’atur més baixa, un 5,2%, segons la mitjana estimada del 2022. En aquest rànquing, també ocupen els primers llocs altres municipis catalans com Castelldefels i Cerdanyola del Vallès.

Els barris protagonistes

Notícies relacionades

Amb dades de l’any 2020, al capdavant de la llista de renda per habitant es troben sis barris de Madrid, encapçalats per El Viso, Recoletos i Castellana. En total, Madrid i Barcelona acaparen els 14 barris més rics.

Més esperança de vida

Només entra una ciutat catalana a la llista de les que tenen més esperança de vida: Sant Cugat del Vallès és també l’única ciutat catalana entre les 15 del rànquing de poblacions que viuen més anys. El municipi vallesà és, amb una mitjana de 84 anys, l’onzè en un rànquing que lideren quatre ciutats de la Comunitat de Madrid.